Sverige fraråder ikke lenger reiser til Norge

Fra 29. juli fraråder svenske myndigheter ikke lenger reiser som anses som ikke-nødvendige til Norge, Danmark, Sveits og Tsjekkia.

Svenske myndigheter åpner nå opp for at landets innbyggere kan reise over til Norge. Bildet viser Svinesundsbroen på grensen mellom Norge og Sverige.

Gisle Oddstad/VG
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

Det varsler det svenske utenriksdepartementet i en melding onsdag.

– At UD nå beslutter å heve rådene om Danmark og Norge, er ytterligere et steg mot det overordnede målet om et Norden hvor mennesker kan bevege seg fritt. Det betyr derimot ikke at situasjonen er som vanlig igjen, sier Sveriges utenriksminister Ann Linde i en pressemelding.

Linde uttaler i meldingen at reisende fortsatt må holde god avstand, vaske hendene og avstå fra å reise om man opplever symptomer.

– Det er fortsatt begrensninger for svensker som vil reise til nabolandene, og jeg vil derfor oppfordre alle reisende fra Sverige til å holde seg nøye informert om hva som gjelder, sier Linde i meldingen.

Det er så langt registrert 5.730 dødsfall relatert til coronaviruset i Sverige, ifølge NTB. Statistikken viser at det er 79.782 smittede av viruset.

Norge har allerede åpnet for reiser til svenske regioner som er markert som «grønne», altså regioner som har tilstrekkelig lav forekomst av coronasmitte.

Den norske regjeringen har åpnet opp for de svenske regionene Kalmar, Värmland, Örebro og Östergötland. Dette kommer i tillegg til de tre tidligere åpne områdene Skåne, Kronoberg og Blekinge.

For de svenske regionene som er markert «rødt», altså med høy coronasmitte, gjelder fortsatt kravet om karantene på ti dager. Det er gjort unntak for jobbpendlere.

Les også

Hotellrådgiver om usikker høst: – Vi aner ikke hva som skjer

Les også

Nordmenn i Spania er dekket av forsikring tross reiseråd

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Sverige
 3. Turisme
 4. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Danmark stenger svenskegrensa etter «kommunikasjonssvikt»

 2. Danmark dropper krav om seks overnattinger for nordmenn

 3. Dansker trues med sparken om de reiser til Sverige

 4. Annonsørinnhold

 5. Svenskenes økonomi hardere rammet enn danskenes

 6. Betalt innhold

  Drømmen om norgesferie styrker seg i flere land, med unntak av ett. – De er nok litt sure på Norge