CNBC: Handelssamtalene gjenopptas om to uker

Torsdag 10. oktober gjenopptas handelssamtalene mellom USA og Kina, ifølge CNBC.

Publisert:

Med unntak av samtaler om handel av jordbruksprodukter i juli, har det vært få tegn til forhandlinger på høyt nivå mellom USA og Kina de siste månedene. Samtidig har handelskrigen blitt trappet opp fra begge sider, med nye tolløkninger.

Nå kan det omsider se ut til at partene igjen skal sette seg på forhandlingsbordet.

En kinesisk delegasjon er ventet å ankomme Washington 10. oktober for å gjenoppta de kompliserte handelssamtalene med USA.

Det opplyser tre kilder til CNBC torsdag kveld. Nettstedet opplyser at de tre sitter tett på samtalene.

En av kildene opplyser samtidig at Kinas visestatsminister Liu He vil delta i samtalene.

Hverken Det hvite hus, USAs finansdepartement eller kontoret til handelsrepresentant Robert Lighthizer har besvart CNBCs henvendelser om en kommentar til saken.

Trump: Kan komme avtale tidligere enn ventet

Tidligere var det ventet at de to landene skulle møtes til samtaler allerede denne måneden, men allerede i inngangen av måneden ble det kjent at det var vansker med å få tidslinjen mellom de to landene til å gå sammen.

Flere eksperter har den senere tiden spekulert i at en løsning på den svært betente konflikten ikke vil komme før tidligst etter presidentvalget neste høst.

Tirsdag angrep president Trump på ny Kina under sin tale til FNs generalforsamling i New York. I talen sa han blant annet at han ikke vil godta en «dårlig avtale» med Kina. Han kritiserte også det han kalte Kinas urettferdige handelspraksis.

Dagen derpå var stemningen noe bedre og presidenten ga igjen nytt håp til markedene da han uttalte at en avtale kunne komme raskere enn ventet.

Etter planen skal toll på kinesiske varer verdt 250 milliarder dollar økes 15. oktober
Publisert: