Flykaos i USA etter dataproblemer

Innenlandsavganger i USA var i en periode satt på pause, etter at datatrøbbel skapte problemer for flytrafikken.

PROBLEMER IGJEN: Sist det var store flyproblemer i USA var sent i desember, da flyselskapet Southwest slet med IT-systemene sine. Her passasjerer som venter på koffertene sine på Chicago Midway-flyplassen 27. desember.
Publisert:

Det amerikanske luftfartstilsynet, FAA, ba tidligere onsdag amerikanske flyselskaper pause alle innenriksavganger frem til klokken 9 lokal tid, tilsvarende klokken 15.00 norsk tid. Det opplyste tilsynet i en melding ved 13.15-tiden.

Like før klokken 15 melder tilsynet at stansen i avganger er opphevet.

«Normal flytrafikk gjenopptas gradvis i hele USA etter en driftsstans i løpet av natten for Notice to Air Missions-systemet, som gir sikkerhet for flymannskaper», skriver FAA i denne seneste oppdateringen.

Systemet som opplyser piloter om farer eller endringer ved flyplasser har hatt problemer. Varslingssystemet, kalt Notice to Air Missions (NOTAM), var nede tidligere på dagen.

FAA sier de fortsetter å lete etter årsaken bak feilen.

Rundt 4000 flyvninger i eller til og fra USA er forsinket ved 15-tiden, ifølge nettsiden Flightaware. 727 flyvninger er samtidig kansellert.

Det er ingen ting som tyder på at det er et dataangrep som ligger bak, skriver Karine Jean-Pierre, pressesekretæren til president Joe Biden, på Twitter. Hun legger til at presidenten har bedt transportdepartementet gjøre en full gjennomgang av årsakene.

Publisert:

Her kan du lese mer om