Militærkuppet i Myanmar bekymrer Telenor: – Deler av mobilnettet har vært nede

Mobilnettet i Myanmar har vært påvirket etter militærkuppet natt til mandag. Telenor bekrefter at situasjonen er «uavklart».

Arkivbilde av Telenors kontor i Yangon, Myanmar.
Publisert:

Telenor Group er svært bekymret for situasjonen i Myanmar. Vår hovedprioritet er å sørge for at ansatte i Telenor Myanmar er trygge, skriver kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i Telenor, til E24.

Hun opplyser mandag morgen at «deler av mobilnettverket i Myanmar har vært nede» og at «situasjonen er uavklart».

– På det nåværende tidspunkt har vi ikke noe mer informasjon å dele, sier Knudsen.

Oppdatert: Mandag ettermiddag like etter klokken 16:30 opplyser Knudsen at selskapet «har hatt kontakt med alle ansatte i løpet av dagen» og at «alle er på hjemmekontor».

– Vi jobber med nettet og det ser ut til å være oppe nå, sier Knudsen videre.

– Har myndighetene eller militæret bedt dere stenge eller begrense nettet deres?

– Vi har ikke mottatt noe så vidt meg bekjent nå, sier Knudsen.

Telenor gikk inn i Myanmar i 2014 da Aung San Suu Kyi ble løslatt fra husarrest og militærjuntaen åpnet for valg. Telenors inntreden hadde solid støtte fra regjeringen.

Selskapet var sammen med Ooredoo Group fra Qatar de to private og utenlandske aktørene som fikk slippe til i markedet og gå i konkurranse med statlige MPT.

Telenor er med sine investeringer og tilstedeværelse rundt i landet en sentral aktør og en av de store utenlandske investorene.

Etableringen i Myanmar gikk økonomisk sett over all forventning. I 2018 kom konkurrenten MyTel inn i markedet og Telenor opplevde et kraftig kundefall. I 2019 viste imidlertid tallene at Telenor hadde klart å snu utviklingen.

PS! Telenor slipper resultatene for fjerde kvartal tirsdag 2. februar.

Publisert:
Gå til e24.no