Trump vil nekte republikanere å tjene penger på ham

USAs tidligere president Donald Trump krever at tre sentrale republikanske organisasjoner slutter å bruke navnet hans og bilder av ham til å tjene penger.

USAs tidligere president Donald Trump ber tre viktige republikanske organisasjoner om å stanse bruk av merkevaren hans til pengeinnsamling.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det skriver Reuters , som får det opplyst av en av Trumps rådgivere. Politico var først ut med saken.

Trumps advokater har sendt brev til de tre republikanske organisasjonene som samler inn mest penger, blant dem Republikanernes nasjonalkomité (RNC), der de bes om å stanse all bruk av navnet hans og bilder av ham i innsamlingseposter og til andre varer.

Trump har ifølge Politicos kilder vært rasende fordi navnet hans uten tillatelse har blitt brukt av organisasjoner som hjelper flere republikanere som stemte for å felle ham i riksrettssaken i kjølvannet av Kongress-stormingen 6. januar.

Trump bruker nå sin egen organisasjon, Save America, til å samle inn penger for håndplukkede republikanske kandidater til mellomvalget neste år. Det er ventet at enkelte av dem vil utfordre flere republikanere som allerede er blitt innvalgt.

I sin tale til den konservative konferansen CPAC forrige helg rettet han skarp kritikk mot en håndfull republikanske folkevalgte, blant dem senatoren Mitt Romney – partiets presidentkandidat i 2012 – og antydet at han ville støtte partifeller som utfordret dem i primærvalg.

Det er uenighet i det republikanske partiet om hvorvidt man skal gå videre fra Trump eller ei. Mitch McConnell, partiets leder i Senatet, er blant dem som vil legge Trump bak seg, mens andre, som senatoren Lindsey Graham, mener partiet er avhengige av støtten fra Trumps energiske base.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USA
  2. Donald Trump
  3. Amerikansk politikk
  4. Mitt Romney

Flere artikler

  1. Flertall for å be visepresidenten fjerne Trump – Pence sier nei

  2. Kongressen har godkjent valget: Joe Biden blir president

  3. Riksrettskaoset: Slik kan demokratene felle Trump

  4. Dette vil en riksrettsdom bety for Trump

  5. Nå er Joe Biden USAs president