Revolut verdsettes til 288 mrd. etter kapitalinnhenting

Applikasjonen brukes i dag av over 70.000 nordmenn, og nå har selskapet hentet frisk kapital fra blant annet Softbank. Målet er å bli den første globale superappen for digitale banktjenester, skriver selskapet.

Den digitale banktjenesten Revolut verdsettes til 33 milliarder dollar etter den siste kapitalinnhentingen. Nå står utvidelse i USA og India for tur.

Revolut
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Kapitalinnhentingen fremgår av en pressemelding torsdag formiddag.

Totalt henter Revolut 800 millioner dollar fra Softbank Vision Fund 2 og Tiger Global, noe som tilsvarer rundt syv milliarder kroner.

Førstnevnte tilhører Softbank Group, som er inne på eiersiden i de norske selskapene Oda og Kahoot gjennom sine Vision-fond. Sistnevnte driver flere investeringsfond innen privatkapital, og investerer primært i teknologiselskaper.

Etter kapitalinnsprøytningen verdsettes Revolut til 33 milliarder dollar fremgår det, eller rundt 288,5 milliarder norske kroner.

Sikter mot nye markeder

Midlene hentes gjennom en såkalt «Series E funding round», som innebærer at selskapet har hentet frisk kapital ved flere anledninger tidligere. At Revolut nå henter kapital gjennom en slik prosess indikerer at det har oppdaget nye forretningsmuligheter, noe som gjenspeiles i pressemeldingen.

– Investeringen vil gjøre det mulig for selskapet å realisere sine vekstplaner, særlig når det gjelder produktinnovasjon slik at vi kan møte kundenes behov og ønsker, skriver selskapet.

Videre fremgår det at store deler av midlene er øremerket ekspansjon i USA og en inntreden i India og andre internasjonale markeder.

Nik Storonsky er toppsjef i britiske Revolut.

Revolut

Historisk verdsettelse

– Investeringene fra Softbank og Tiger Global er en anerkjennelse av vårt ambisjon om å lage en global super-applikasjon som gjør det mulig for kundene å håndtere hele sin privatøkonomi på én plattform, uttaler toppsjef Nik Storonsky.

Storonsky forteller videre at akpitalinnhentingen gjør Revolut til Storbritannias mest verdifulle fintech-selskap, og at dette «demonstrerer hvor trygge investorene er på at vi kan levere produkter som vil heve forventningene på tvers av hele finansindustrien».

Revolut har siden oppstarten i 2015 hatt som mål å skape den første globale superøkonomiappen. Ved lansering i Storbritannia kunne selskapet tilby pengeoverførings- og vekslingstjenester. I dag registrerer selskapet over 100 millioner transaksjoner i måneden.

Mer enn doblet inntektene

I årsrapporten kunne Revolut melde om et inntektshopp på mer enn 130 prosent på årsbasis, og samtidig økte bruttofortjenesten med mer enn 300 prosent. Antall privatkunder økte til 15,5 millioner i løpet av kvartalet.

Samlet endte selskapet på 261 millioner i omsetning i fjor, opp 57 prosent fra 166 millioner året før.

I slutten av februar hentet Revolut 500 millioner dollar i en såkalt «Series D funding round», noe som verdsatte selskapet til 5,5 milliarder dollar. Ambisjonen var da å akselerere produktutviklingen i eksisterende markeder og rulle ut flere banktjenester i Europa, ifølge pressemeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Revolut
  2. Emisjon
  3. Softbank

Flere artikler

  1. Kryptobørs verdsatt til 162 milliarder

  2. Salmar-styreleder om kapitalgrep: – Opptatt av forutsigbar utbyttepolitikk

  3. Superbilprodusenten McLaren henter 6,7 milliarder kroner

  4. Krypto-comeback etter markedsuro og reguleringsskrekk

  5. Norwegian-aksjonærer gikk glipp av millionverdier