Afrikansk støtte til Wolfowitz
Wolfowitz er "visjonær" og har gjort en svært god jobb for landene i Afrika, sier afrikanske ledere.
Paul Wolfowitz har nå - etter først å ha benektet - beklaget hans rolle i forfremmelsen og lønnsforhøyelsen av kjæresten, Libysk-fødte Shaha Riza.
Krever avgang
Flere har krevd hans avgang. Herunder de ansatte i bistandsbanken og flere pressgrupper.
Ifølge Washington Post skal Wolfowitz fra første stund ha kommet på kant med de ansatte i Verdensbanken. Blant annet skal Wolfowitz ha sendt sin personlige advokat, høyprofilerte Robert Barnett, til å forhandle frem flere goder i ansettelseskontrakten, ifølge avisen
De europeiske landene skal også være blant de mange som har uttalt seg kritisk til Wolfowitz.
Storbritannia har sagt at Wolfowitz har skadet banken, mens Tyskland stiller spørsmål om han fortsatt har troverdighet til å lede banken.
Foreløpig er det kun USA som har gitt sin støtte til den pressede lederen av Verdensbanken.
- Wolfowitz visjonær
Men, nå får Wolfowitz støtte fra flere afrikanske finansministre som sier han har gjort en "outstanding" jobb i å øke bistanden til Afrika og kreve en slutt på den omfattende korrupsjonen som plager flere av de fattige landene, ifølge flere internasjonale nyhetskilder.
- Han har vært en visjonær, uttalte Libyas finansminister Antoinette Sayah på en pressekonferanse lørdag.
- Vi er veldig takknemlige for hans lederskap og ser frem til at det skal fortsette.
Visestatsminister Rama Sithanen i det lille afrikanske landet Mauritius ga også støtte til Wolfowitz og sa han hadde vært støttende til reformene i landet og mente han burde få fortsette på tross av skandalen.
New York Times referer til flere anonyme motstandere av Wolfowitz som hevder at han søker støtte fra Afrika for å skape seg en politisk motvekt til et voksende misnøye fra europeiske ledere rundt politikken hans, særdeles hans kampanje mot korrupsjon.
Styret avgjør
Det amerikanerne som utnevner lederen av Verdensbanken, mens europerne utnevner lederen av søsterorganisasjonen Det internasjonale pengefondet (IMF).
Det er styret i banken, som består av representanter fra 24 forskjellige land, som skal avgjøre Wolfowitz skjebne.
Styret har imidlertid vært opptatt med det som var det egentlige sentrum for helgen, G7-møtet i Washington DC, og er fortsatt i tenkeboksen.
Styret fatter vanligvis besluttninger i konsensus, men maktsenteret ligger hos de største utlånerne: USA, Japan og Europa.
Omstridt leder
Det skapte stor kontrovers da det i 2005 ble klart at Paul Wolfowitz var amerikanernes kandidat til sjefsstolen i Verdensbanken.
Les også:Ja til omstridt hauk
Som en av haukene i George W. Bushs nykonservative krets, sterk Israel-tilhenger og regnet som en av hovedarkitektene bak Irak-krigen - var det få utenom Bush-regjeringen som forventet at den daværende viseforsvarsministeren skulle kunne gjøre en god jobb for verdens fattigste.
- Verdensbanken vil nok en gang bli et hatobjekt. Dette kan føre til gateprotester og vold verden over, sa nobelprisvinner og tidligere sjeføkonom i Verdensbanken, Joseph Stiglitz, i forbindelse med utnevnelsen av Wolfowitz.
Kritikken har imidlertid vært svært mildere enn det man fryktet.
Foruten spytt i kammen og hullete sokker, har kritkken rundt Verdensbank-sjefen frem til nå nesten vært fraværende.