Kina gir tollfritak til flere amerikanske produkter

Kina har lagt frem en ny liste med produkter som vil bli unntatt fra den første runden med tilleggstariffer på amerikanske produkter.

BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det melder Xinhua torsdag.

Ifølge Dow Jones Newswires er det snakk om seks kjemikalieprodukter. Unntakslisten vil være gyldig fra 26. desember 2019 til 25. desember 2020, opplyses det i uttalelsen fra landets myndigheter, der det også fremgår at tariffer som allerede er ilagt vil ikke bli refundert, ifølge Xinhua.

De resterende amerikanske produktene som er underlagt Kinas første runde med tilleggstariffer, vil ikke bli utelukket foreløpig.

Myndighetene vil arbeidet videre med prosessen, og de vil kunngjøre unntakslister for amerikanske produkter som er underlagt den andre runden med tilleggstariffer etter hvert.

USA og Kina ble i forrige uke enige om innholdet i første fase av en handelsavtale.

USA har ifølge Kina blitt enige om å kutte toll stegvis. Kina vil øke import både fra USA og andre land, og forplikter seg til å beskytte utenlandske selskapers interesse i Kina.

Avtalen omfatter strukturelle endringer fra Kina på områder som åndsverk, teknologioverføring, landbruk, finansielle tjenester og valuta.

Avtalen innebærer også at det etableres et system for tvisteløsning.

Vil bli tatt ut av listen over amerikanske produkter i Kinas første runde med tollavgifter

Tidligere:

Xinhua: Tariffunntak for noen amerikanske soyabønner (fra 6. desember)