Facebook-Zuckerberg vil møte klokkemakeren Ahmed (14)

Mandag ble en muslimsk 14-åring pågrepet av politiet i USA, etter å ha tatt med en hjemmelaget klokke på skolen. De mistenkte det for å være en bombe. Nå har Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg invitert gutten på besøk.

Publisert:

Politiet trodde Ahmed Mohamed hadde tatt med seg en bombe på skolen, og pågrep dermed gutten og satt han i håndjern på MacArthur High i Texas.

Det viste seg derimot at Mohamed, som beskrives som en svært teknologiinteressert gutt av den amerikanske avisen Dallas Morning News, bare hadde tatt med seg en selvlagd klokke for å imponere lærerne.

14-råingen ble utvist på stedet, og ført ut av skolen i håndjern av skoleledelse og politi, som trodde han planla en terrororganisasjon.

Flere har siden ment at fordommer og rasisme lå til grunn for at den muslimske gutten ble mistenkt for å være trrorist - nå møter han støtte fra en rekke kjente personer.

Se videointervju med gutten fra VGTV øverst i saken

Hyllet av Zuckerberg og Obama

I kjølvannet av hendelsen har Mark Zuckerberg invitert 14-åringen til å komme på besøk til Facebook.

Zuckerberg hyller gutten for å ha laget klokken, og sier at han gjerne vil møte Mohamed hvis han har lyst til å komme innom Facebook-kontorene.

President Barack Obama har også sendt en støtteerklæring til 14-åringen, der han understreker hvor viktig det er med unge talenter som han.

I en Twitter-melding skriver han:

«Kul klokke, Ahmed. Har du lyst til å ta den med til Det hvite hus? Vi burde inspirere flere barn som deg til å interesse seg for vitenskap. Det er det som gjør USA fantastisk».

(se Zuckerbergs melding, og bilder av Ahmed og hans klokke under)

FÅR STØTTE: Ahmed Mohamed har fått støtteerklæringer verden rundt.
BOMBE?: Dette er klokken Ahmed Mohamed tok med seg på skolen.
Les også

Tidligere Facebook-topp blir britisk internett-minister

Les også

Bombetrussel mot fly på Arlanda

Les også

Zuckerberg raser mot myndighetene

Publisert:

Her kan du lese mer om