Trump i gang med å reversere Obamas finansreform

President Donald Trump beordrer finansdepartementet til å gjennomgå Barack Obamas finansreform, som styrket reguleringen av banksektoren.

ORDRE: President Donald Trump har gitt beskjed om gjennomgang av finansreformen Dodd-Frank. Her ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

Trump signerte fredag ettermiddag presidentordren, hans første steg på veien mot å fjerne finansielle reguleringer som Obama i sin tid innførte.

- I dag undertegner vi kjernepunktene for regulering av det amerikanske finanssystemet, sa Trump da han skrev under på to presidentordrer som har som mål å skrinlegge deler av den såkalte Dodd-Frank-loven.

Trump har tidligere kalt finansreformen "en katastrofe". Reformen har ikke vært i stand til å håndtere noen av årsakene til finanskrisen i 2008-2009, har han hevdet.

Reformen ble innført i 2010 av daværende president Barack Obama. Lovforslaget ble utarbeidet av senator Christopher Dodd fra Demokratene og partifellen Barney Frank i Representantenes hus. Dodd uttalte at målet med reformen skulle være å sikre at finanskrisen aldri gjentar seg.

Reformen innebar strengere reguleringer for finansnæringen og økt forbrukervern. Staten fikk samtidig utvidet makt til å gripe inn overfor finansselskaper med økonomiske problemer. Store banker ble underlagt strengere regler for hvor stor risiko de kunne påta seg i finanstransaksjoner, og de ble pålagt å bygge opp en større kapitalbeholdning enn tidligere. Reformen innebar dessuten opprettelsen av et nytt tilsyn for tilbydere av boliglån, studielån og andre finanstjenester.

Les også

Oljeprisen stiger på nye Iran-sanksjoner

Les også

Slik skal Japan skaffe Trump 700.000 nye jobber

Les også

Uber-sjef trekker seg fra Trump-panel

Publisert:

Her kan du lese mer om