Mnuchin ber om ny støtteordning umiddelbart

USAs finansminister ønsker en ny omfattende krisepakke. Men før det vil han ha en umiddelbar forlengelse av ordningen som lot selskaper ta opp lån for å betale ansatte lønn.

Finansminister Steven Mnuchin (til venstre), sammen med stabssjef Mark Meadows.
Publisert:

USAs finansminister Steven Mnuchin har sammen med stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus skrevet et brev til medlemmene i Kongressen.

Brevet handler om forhandlingene om en ny krisepakke til den amerikanske økonomien.

Mnuchin og Meadows skriver i sitt brev at «det handler ikke kun om nummeret på toppen, men også om lovgivning som kan godkjennes av begge sider».

– Nå har tiden kommet for at vi samles og umiddelbart stemmer for en ordning som tillater oss å bruke ubrukte Paycheck Protection Program-midler mens vi fortsetter å jobbe for en omfattende pakke, skriver de.

Ordningen innebærer at selskaper som beholder flesteparten av sine ansatte under koronakrisen, vil få ettergitt lån som brukes til å betale lønninger. Den utløp i starten av august.

Brevet fra Mnuchin og Meadows: – Denne «alt eller ingenting»-tilnærmingen er uakseptabel overfor det amerikanske folket.

Kritikk fra demokratene

President Donald Trump har i løpet av den siste uken gått fra å kunngjøre at forhandlingene om en ny krisepakke avsluttes, til å si og skrive at han ønsker en pakke som er større enn både det hans eget parti og Demokratene har lagt frem.

Sistnevntes forslag har ligget på 2.200 milliarder dollar.

Lørdag gikk Nancy Pelosi ut i et brev til sine kolleger i det Demokratiske partiet og kritiserte Trump-administrasjonens seneste forslag, en pakke med støtte verdt 1.800 milliarder dollar.

Les også

Pelosi kritiserer nytt krisepakkeforslag: – Ett steg frem, to tilbake

I et nytt brev søndag skriver Pelosi at Trumps manglende evne til å ta coronaviruset alvorlig «reflekteres i den ekstremt lite tilfredsstillende responsen som vi omsider mottok fra administrasjonen lørdag».

Hun kaller forslagene til pengebruk på virustesting, smittesporing og behandling «fullstendig utilstrekkelig» og skrev at Demokratene og Republikanerne befinner seg i en blindvei inntil problemene er løst.

Minst 20 republikanske representanter i Senatet skal ha sagt at de er uenig i forslaget om krisepakke på 1.800 milliarder dollar

Les også:

Les på E24+

Valgobservatører bekymret før USAs presidentvalg

Publisert:
Gå til e24.no