56 millioner berørt av reisebegrensninger i Kina

Rundt 56 millioner mennesker er berørt av reiserestriksjoner som myndighetene har innført i 18 byer i Hubei-provinsen, der virusutbruddet startet.

En ansatt flytter på søppelbøtter med biologisk avfall ved et medisinsk senter i Wuhan, der virusutbruddet trolig startet.
 • NTB-AFP-DPA
Publisert:

Lørdag innførte fem byer i provinsen restriksjoner på reiser. Fra før var det innført begrensninger på tog- og busstrafikk i 13 byer, blant dem storbyen Wuhan der utbruddet startet.

Til sammen 18 byer i provinsen har nå innført ulike former for begrensninger for reisende, opplyste lokale myndigheter lørdag.

Restriksjonene omfatter stenging av ulike ruter for kollektivtrafikk og tilgang til motorveier.

Flere bekreftet døde

Antall døde etter virusutbruddet som startet i Kina, har økt til 41, ifølge myndighetene i landet. Det er også påvist tilfeller i Australia og Malaysia.

De nye 15 personene som er bekreftet omkommet av coronaviruset, døde i Wuhan, den kinesiske byen der virusutbruddet trolig startet. Det melder kinesiske myndigheter lørdag.

I tillegg melder de om 180 nye smittetilfeller i Hubei-provinsen.

Ifølge Washington Post var alle de døde over 55 år og hadde som ved tidligere tilfeller en historie med alvorlige sykdommer.

Nær 1.300 personer er smittet av viruset.

Mann i isolat

Lørdag bekreftet også australske myndigheter at en mann i 50-årene er smittet av coronaviruset. Mannen ankom Melbourne fra Wuhan 19. januar, og han ligger nå i isolat og får behandling.

I tillegg er tre personer bekreftet smittet i Malaysia, skriver Reuters. Alle tre er kinesere.

Så langt er personer også bekreftet smittet i Frankrike, Japan, Nepal, Singapore, Taiwan, Sør-Korea, Thailand, Vietnam og USA tillegg til Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP.

450 sendt til Wuhan

Kinesiske myndigheter har sendt 450 medisinsk personell fra militæret til Wuhan i forbindelse med utbruddet. Noen av dem skal ha jobbet med ebolaviruset eller sars-viruset tidligere.

De vil bistå på sykehus hvor et stort antall smittede ligger innlagt. De ankom Wuhan sent fredag kveld lokal tid, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Det nye viruset ligner på sars-viruset, som på begynnelsen av 2000-tallet forårsaket en epidemi med over 8.000 smittetilfeller i 37 land og som krevde 774 liv.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære global helsekrise.

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked

Les også

Undersøker mistanke om to tilfeller av Kina-viruset i Finland

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Virus
 3. Wuhan
 4. Kina
 5. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Wall Street-investor venter nullvekst i Kina

 2. Passasjerfall og stengte butikker i Kina etter virusutbrudd

 3. Wuhan-viruset rammer selskaper over hele verden

 4. H&M stenger 13 butikker i Kina etter virusutbrudd

 5. Hongkong innfører drastiske tiltak for å begrense virusspredning