Vil nekte innvandrere uten helsedekning adgang

Donald Trump innfører regler som vil gjøre det vanskelig å migrere til USA uten helseforsikring eller penger til å dekke medisiner og legebehandling.

President Donald Trump har med et pennestrøk sørget for at de minst bemidlede har enda dårlige muligheter til å få opphold i USA. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert:,

Det er klart etter en kunngjøring fra Det hvite hus fredag, der det heter at Donald Trump fredag har signert en presidenterklæring og dermed gjør den gyldig.

Erklæringen innebærer at framtidige visumsøkere til USA må bevise at de har råd til helsebehandling, hvordan de skal dekke utgifter til medisiner, legebesøk, sykehusopphold og sykefravær. Hvis de ikke kan framvise en forsikring eller midler til å dekke slike utgifter, kan de nektes adgang, skriver Wall Street Journal.

Reglene skal tre i kraft om 30 dager. De innebærer at visumsøkere, inkludert de med familie i USA, må framvise helseforsikring eller økonomisk evne til å betale for legebehandling før de får et visum som i neste instans kan gi dem et såkalt green card.

Erklæringen vil ikke gjelde for amerikanske statsborgeres barn som ikke har statsborgerskap ennå. Flyktninger og innvandrere som har fått asyl, er også ekskludert fra kravene.

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. USA
 3. Det hvite hus
 4. Innvandring
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Trump: – Føler meg mye bedre nå

 2. USA-president Trump erklærer nasjonal krisetilstand

 3. Utbruddet rundt Trump vokser: Minst seks var på samme seremoni

 4. Annonsørinnhold

 5. Frankrike og Kina erklærer at klimaavtale ligger fast

 6. Donald Trumps yngre bror er død