Franske sosialister angriper Merkel: - Egoistisk og lite samarbeidsvillig

I et internt dokument slår partiet til Frankrikes presisdent, François Hollande, fast at Tysklands statsminister Angela Merkel er «egoistisk og lite samarbeidsvillig».

ANGRIPER: President François Hollandes parti går til kraftig angrep på Angela Merkel i et internt notat.
Publisert: Publisert:

Et dokument der Angela Merkel kalles egoistisk og vanskelig å samarbeide med, lekket fra det franske sosialistpartiet, skriver Financial Times.

Dette viser hvor ille situasjonen mellom ledere i eurosonen faktisk har blitt, skriver The Guardian.

Beskyldes for å stå bak eurokrisen

Lekkasjen er trolig svært pinlig for den franske presidenten, François Hollande, som har insistert på at han har et godt forhold til Merkel, på tross av noen «vennlige gnisninger».

LES OGSÅ: Hollande og Merkel strides om eurokrisen

Hans parti beskylder nå Merkel for alene å stå bak eurokrisen, skriver avisen.

Selv om det er den tyske regjeringslederen som får hardest medfart, får også andre regjeringer på høyresiden kritikk for måten de har håndtert krisen på.

Blant dem som får passet sitt påskrevet er David Cameron og hans britiske regjering samt Hollandes forgjenger Nicolas Sarkozy.

- EU er ødelagt

Det 21 sider lange utkastet ble lekket til den franske avisen Le Monde. Avisen referer fra notatet at partiet mener EU er ødelagt av en allianse av bekvemmelighet mellom den «thatcherske stilen» til den nåværende britiske statsministeren og den tyske statsministeren Merkel.

Førstnevnte beskyldes for å se på Europa som «à la carte» og kun være opptatt av rabatter, mens Merkel ifølge de franske sosialistene ikke tenker på annet enn innskuddene til tyske sparere, handelsbalansen i Berlin og sin politiske fremtid.

LES OGSÅ: Cameron vil ha EU-kollegaer med på reformer

Hollande har tidligere kritisert valutapolitikken i eurosonen, og krevd at det ble iverksatt tiltak for å beskytte euroen mot «irrasjonelle» svingninger i kursen.

– En valutasone må ha en klar kurspolitikk. Hvis det ikke fins en slik politikk, vil den ende med valutakurser som ikke gjenspeiler den virkelige tilstanden i økonomien, sa han i en tale til Europaparlamentet tidligere i år.

Hollande la heller ikke den gang skjul på at han var misfornøyd med rabattordningene i EU, dog ikke i like sterke vendinger som hans parti nå gjør.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no