Flere saksøker Uber for trakassering

Problemene tårner seg opp for bildelingstjenesten etter at eks-ansatt kom med alvorlige anklager om seksuell trakassering i et blogginnlegg.

I HARDT VÆR: En mann ankommer Ubers kontor i Queens, New York. Selskapet er i hardt vær etter at en kvinnelig eks-ansatt har fremmet en rekke alvorlige påstander om seksuell trakassering og et fiendtlig arbeidsmiljø i selskapet.

Brendan McDermid Reuters
  • Geir Molnes
Publisert:

Blogginnlegget til den tidligere Uber-ingeniøren Susan Fowler har rystet selskapet. I innlegget peker hun på det hun mener er en utbredt ukultur i Uber og hevder at hun og flere kolleger er blitt utsatt for seksuell diskriminering.

Ifølge New York Times kan Fowlers påstander vise seg bare å være toppen av isfjellet. I kjølvannet av publiseringen har flere Uber-ansatte sagt til avisen at de vurderer å forlate selskapet.

I tillegg skal selskapet stå overfor minst tre søksmål der tidligere ansatte anklager Uber for seksuell trakassering eller verbalt misbruk.

Beskriver arbeidsmiljøet som fiendtlig

Avisen skriver at artikkelen baserer seg på intervjuer med 30 tidligere og nåværende Uber-ansatte, i tillegg til interne e-poster, chatlogger og opptak fra møter. Dette materialet tegner et bilde av et selskap med en tidvis uhemmet bedriftskultur.

Ifølge artikkelen skal en kvinne ha blitt tafset på brystene av en overordnet. En annen sjef skal ha truet med å knuse hodet til en ansatt med balltre.

Les også

Nå skal Googles Uber-utfordrer tråkke inn gassen

Arbeidsmiljøet skal også ha vært så konkurransedrevet at det til tider ble fiendtlig, med ansatte som forsøker å underminere sine kolleger og sjefer for selv å kunne stige i gradene.

Lisa Hornsey, sjef for Ubers HR-avdeling har skrevet i en uttalelse at selskapet er fast bestemt på å «lindre fortidens sår og bygge opp en bedre arbeidskultur for alle».

Hyret inn eks-justisminister

Alt tyder på at Uber tar påstandene på største alvor. Bare timer etter publiseringen av Fowlers blogginnlegg gjorde Ubers toppsjef Travis Kalanick det klart at selskapet vil granske påstandene.

I en pressemelding skrev han at oppførselen eks-ingeniøren beskriver i innlegget er «motbydelig og går mot alt Uber står for og tror på».

Les også

Uber-sjef trekker seg fra Trump-panel

Tidligere denne uken annonserte selskapet at det er USAs tidligere justisminister Eric Holder som skal lede granskingen sammen med advokat Tammy Albarran i advokatfirmaet Covington & Burling.

– De vil gjennomføre en uavhengig undersøkelse som vil gå inn på problemene på arbeidsplassen som Susan Fowler har fremmet, i tillegg til mangfold og inkludering i Uber i et bredere perspektiv, skrev toppsjef Travis Kalanick i en e-post til alle de ansatte i selskapet.

Les også

Nå skal Googles Uber-utfordrer tråkke inn gassen

Les også

Uber gransker påstander om seksuell trakassering

Les også

DN: Taxiforbundets rådgiver anmeldte Uber-sjåfører

Her kan du lese mer om

  1. Uber
  2. Ledelse

Flere artikler

  1. Uber gransker påstander om seksuell trakassering

  2. Uber-topp går av etter trakasseringssak

  3. Skandalene som felte Uber-sjefen

  4. Annonsørinnhold

  5. WSJ: Uber-sjefen tar permisjon fra selskapet

  6. Han skal lede Uber