Sveriges regjeringskoalisjon taper terreng før valget

For første gang siden mai øker gapet mellom den borgerlige regjeringskoalisjonen og de rødgrønne i Sverige.

Gapet mellom Alliansen og de rødgrønne har minket i sommer, men nå er trenden snudd, skal man tro den nye meningsmålingen. Bildet viser statsminister Fredrik Reinfeldt på Norrmalmstorg i Stockholm i August.
Publisert:

Gapet mellom blokkene har minket i sommer, men nå er trenden snudd, skal man tro den nye meningsmålingen som er gjennomført for Aftonbladet.

På målingen går den borgerlige regjeringskoalisjonen, eller Alliansen, ned 1,3 prosentpoeng til 37,5 prosents oppslutning.

De rødgrønne partiene får i målingen en samlet oppslutning på 46 prosent. Dermed blir det vanskelig for statsminister Fredrik Reinfeldt og Alliansen å ta igjen forspranget før valget, skriver Aftonbladet.

– Vi føler vi har begynt valgkampen bra, med konkrete forslag til hvordan unge skal få jobb, og hvordan skolen skal bli bedre, sier partisekretær Carin Jämtin i Socialdemokraterna.

Partisekretær Kent Persson i Moderaterna, som er Reinfeldts parti, sier Alliansen kommer til å jobbe «knallhardt» for å ta igjen forspranget.

Aftonbladets måling ble gjennomført tredje uken i august. Valget i Sverige holdes søndag 14. september.

Les også:

Svensk vekst møter veggenSvensk arbeidsledighet fallerTo sekunders nøling får analytiker til å tro på svensk storkoalisjon

Publisert: