Ny razzia hos Siemens

Nok en gang har teknologiselskapet fått besøk av myndighetene.

Publisert:

Denne gangen er det representanter for EU-kommisjonen som har gjennomført en razzia ved flere Siemens-kontorer i Tyskland, Frankrike og Østerrike, skriver Financial Times.

Følg Siemens-kursen på Børs24

Flere kontorer til energiselskapet ABB har også fått besøk fra myndighetene som en del av samme etterforskning.

Transformatorer

EU-kommisjonen vil ikke bekrefte hvilke selskaper som er under etterforskning, men opplyser at razziaene er gjennomført etter mistanke om prissamarbeid i markedet for transformatorer.

Siemens skriver i en pressemelding at EU-kommisjonen etterforsker prissamarbeid i markedet for transformatorer i Tyskland, Østerrike og Nederland mellom 1999 og 2003.

Selskapet opplyser også om at tre ansatte er suspendert. De var ansatt i Siemens AG i Tyskland og antas å ha vært delaktige i prissamarbeid mellom fem tyske selskaper frem til 2003.

Razzia i Norge

Onsdag og torsdag i forrige uke gjennomførte Konkurransetilsynet i Norge bevissikring hos Siemens og tre andre produsenter av leverandører av sikkerhets- og alarmsystemer.

Årsaken er at tilsynet ønsker å få avkreftet eller bekreftet mistanke om samarbeid i strid med konkurranseloven.

Les saken her: Razzia hos Siemens

Korrupsjonssak

I november gjennomførte 200 politifolk en razzia i 30 kontorbygninger til Siemens i München.

Den gang etter mistanke om at selskapet er innblandet i omfattende korrupsjon. Påtalemyndighetene mener at potensielle oppdragsgivere skal ha bestukket beslutningstagere i Siemens.

Korrupsjonssaken begynte å rulle da det viste seg at rundt 200 millioner euro var satt inn på hemmelige konti i utlandet. Snart var 12 personer pågrepet, og fem havnet i varetekt. Tilståelser kom på løpende bånd, og Siemens begynte å sjekke sine egne rutiner. Det tok ikke lang tid før konsernet stilte spørsmål ved utbetalingene av 420 millioner euro.

Dersom Siemens har brutt tyske korrupsjonsregler og amerikanerne kommer til det samme resultatet, kan konsernet å bli strøket fra New York-børsen og ilegges en bot på flere hundre millioner dollar.

Parallelt med korrupsjonssaken til Siemens har EU ilagt konsernet en bot for et prissamarbeid på energisektoren. Boten ble fastsatt til rekordhøye 400 millioner euro.

Følg andre tyske aksjer på Børs24

Les mer: Nettet strammer rundt Siemens

Publisert: