Norske bobilturister kjeppjages av spansk politi

Spansk politi ber norske bobilgjester komme seg hjem til Norge.

HJEM TIL NORGE: Spansk politi vil ha de norske bobilturistene hjem til Norge.
Publisert:

Spansk politi tar i bruk helikopter for å jage norske bobilturister hjem til Norge.

- Mandag startet med at et politihelikopter sveipet over plassen vi holdt til på La Marina, like nord for Guardamar. Deretter kom det betjenter fra Guardia Civil og tok bilde av passene våre og av vognkortet. De ga oss klar beskjed om at det ikke er lov å sove i bobilen, og om vi ikke hadde noen fast adresse kunne vi bare reise hjem til Norge. De truet med bøter om vi ble skrevet opp på nytt, forteller Kari og Hans Jan Rånes til Vikingposten.

Denne uken har spansk politi trappet opp kampen mot de som sover i campingbilene sine. Turistene blir nå jaget fra sted til sted.

Føler seg uønsket

Bobilturistene føler seg uønsket og beskylder spanske myndigheter for å være ugjestmilde.

Men det er ikke i bare norske turister Guardia Civil jakter på. Det er spesielt de skandinaviske bobilturistene som er offer for politiets «vårrengjøring», skal vi tro bobilgjestene selv.

- Hvorfor kan ikke myndighetene legge ting til rette for oss? Vi ser stadig spesielt engelskmenn og tyskere som tømmer kloakk rett i servicekummene. Det ser vi sjelden eller aldri noen skandinaver gjør. Da blir det et problem. Det er mer enn nok plass til å opprette oppstillingsplasser for oss som bruker bobil, sier danske Albert Hansen, ifølge Vikingposten.

Holder sammen

Flere skandinaviske campingturister holder nå sammen på en parkeringsplass til Mercadona på Playa Flamenca.

Flere av de har holdt sammen i flere uker, og er fortvilet over at det ikke finnes steder å oppholde seg med bobilen sin.

- Man finner plasser for bobiler over nesten hele Europa, men ikke i Spania. Hvorfor ikke, spør Kent Karlsen.

Publisert:
Gå til e24.no