G7 ser på større rolle for sentralbankene

Flere av verdens mektigste finansledere møtes fredag for å diskutere om sentralbankene kan gjøre mer for å bedre situasjonen i verdensøkonomien.

MØTES FREDAG: Fredag er det klart for et nytt G7-møte. På agendaen står blant annet sentralbankenes rolle i verdenøkonomien. Bildet er fra oktober i fjor under G7-møte i Tokyo.
Publisert: Publisert:

Finansministrene og sentralbanksjefene i G7-landene kommer under møtet fredag trolig ikke med noen vidunderkur for den skjøre globale økonomien.

Men Storbritannias finansminister George Osborne, som leder samtalene, ivrer for at deltakerne skal vurdere om de nasjonale sentralbankene kan gjøre mer for å stimulere til økonomisk vekst i en tid der de fleste regjeringer konsentrerer seg om å kutte i utgifter og å øke skatter.

De mektigste sentralbankene er allerede aktive. De siste ukene har Den europeiske sentralbanken (ESB) kuttet renten og åpnet for å øke utlån til små selskaper. The Bank of Japan har lagt an en mye mer aggressiv kurs for å bidra til vekst. Mens den amerikanske sentralbanken fortsetter sitt oppkjøp av obligasjoner for å stimulere økonomien.

G7-samtalene fredag kommer også til å dreie seg om bankregulering, skatteunndragelser og frihandel.

LES OGSÅ:

Publisert: