Bezos til Biden: – Ikke de rike som skaper inflasjon

Amazon-gründeren slår tilbake mot USAs president Joe Bidens uttalelser om skattlegging av de rike.

KRITISK: Ikke første gang en president kritisere Jeff Bezos på Twitter. Donald Trump kalte han en lobbyist på grunn av hans eierskap i The Washington Post.
 • Erik Alsberg
Publisert: Publisert:

– Det er forståelig at de ønsker å forstyrre budskapet mitt. De vet at inflasjon skader de fattige hardest, men det er ikke fagforeninger som skaper inflasjon, heller ikke de rike, skriver Bezos på Twitter mandag kveld.

Meldingen er en del av flere stikk frem og tilbake mellom Amazon-toppen og president Biden.

Bezos startet ordutvekslingen ved å kritisere presidentens uttalelser om at skattlegging av de rike i landet kunne bøte på den rekordsterke inflasjonen i USA:

«Å øke selskapsskatten er en grei diskusjon. Å temme inflasjonen er kritisk å diskutere. Å blande disse diskusjonene sammen blir feil» skrev han.

Biden gikk så ut på Twitter og skrev, uten å referere direkte til Bezos: «Du vil få ned inflasjonen? La de største konsernene betale sin del».

Fagforeningshat

Mandag morgen var også Det hvite hus ute og kommenterte saken.

Presidentens talsperson, Andrew Bates, uttalte ifølge CNBC:

– Det skal ikke mye til for å skjønne hvorfor en av verdens rikeste individer på jorden motsetter seg en agenda som vil at de rikeste personene og selskapene skal betale sin rettferdige del.

– Det er heller ikke overraskende at tweeten kommer etter at presidenten møtte med fagforeninger, deriblant Amazon-ansatte, fortsatte Andrew Bates.

Joe Biden var tidligere i måneden på et fagforeningsmøte, hvor presidenten for Amazons fagforening, Chris Smalls var til stede. Smalls var ansvarlig for å starte den første fagforeningen for Amazon i USA, ifølge CNBC. Bezos har over lengre tid vært sterk motstander mot fagforeninger i Amazon.

Misvisende

President Joe Biden har tidligere kritisert hvor lite Amazon betaler i skatt.

Ifølge Bloomberg betalte selskapet 3,7 milliarder dollar i skatt i USA i fjor – tilsvarende 36 milliarder kroner. Samme år omsatte selskapet for 469 milliarder dollar globalt – eller 4.569 milliarder kroner.

I disputten mellom to av verdens mektigste menn viser Amazon-gründeren til Joe Bidens «Disinformation Governance Board». Dette er en avdeling i USAs sikkerhetsdepartement som ble opprettet i april. Oppgaven er å jobbe mot feilinformasjon som kan true USAs sikkerhet.

– Det nyopprettede «disinformation board» burde gå igjennom denne Twitter-meldingen, skriver Bezos.

Inflasjonen i USA har nådd sitt høyeste nivå siden 80-tallet, og det er spesielt energiprisene som trekker oppover. Det siste tallslippet for april viser at den amerikanske prisveksten har gått noe ned, men den avtok ikke like mye som økonomene ventet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jeff Bezos
 2. Joe Biden
 3. Amazon
 4. Fagforening
 5. Inflasjon

Flere artikler

 1. Bezos med inflasjonsstikk mot Biden: – Misvisende

 2. Betalt innhold

  Elon Musk og Twitter: Et hat-elsk-forhold

 3. Det vil koste Musk 1 milliard dollar om han anger på Twitter

 4. Betalt innhold

  Twitt eller dobbelt

 5. Bred Wall Street-oppgang, men milliardsmell for USAs rikeste familie