JP Morgan-sjef angrer kinesiske kommunistparti-vits

Jamie Dimon kommer med dobbel unnskyld etter å ha sagt at JP Morgan vil overleve Kinas kommunistparti.

Spøkefugl? JP Morgan-sjef Jamie Dimon på Boston College, 23. november 2021.
 • Ada Lea
Publisert: Publisert:

Da toppsjefen i JP Morgan Chase talte på Boston College på tirsdag, gjentok han en spøk han hadde fortalt under en nylig visitt til Hongkong:

«Jeg spøkte her om dagen om at kommunistpartiet feirer 100 år. Det samme gjør JP Morgan. Jeg vedder på at vi varer lenger», sa han og legger til: «Jeg kan ikke si dette i Kina. De lytter vel uansett.»

Onsdag forsøkte banken å dempe enhver skade vitsen kan ha hatt på forholdet til Kina, hvor JP Morgan har brukt flere tiår på å legge grunnlaget for å dra nytte av landets økende velstand, i følge Financial Times.

– Jeg angrer og burde ikke gitt den kommentaren. Jeg prøvde å fremheve bankens styrke og langsiktighet, sier Dimon i sin første uttalelse.

Noen få timer senere kommer han med enda en unnskyldning: «Jeg angrer på kommentaren fordi det aldri er greit å tulle med eller fornekte grupper eller folk, hverken et land, lederskap,samfunn eller kultur. Å snakke på den måten kan fjerne konstruktiv og gjennomtenkt dialog, noe vi trenger mer enn noensinne».

Les også

JPMorgan saksøker Tesla for 1,4 mrd.

Tidligere i år ble JP Morgan den første på Wall Street med fullt eierskap til et verdipapirforetak i Kina. Bankens totale eksponering mot landet var på 19,7 milliarder dollar i september.

JPMorgan har operert i Kina siden 1921, samme år som kommunistpartiet ble grunnlagt. Banken har sagt at Kina representerer en av de største mulighetene for banken og dens kunder.

Dimon selv har kalt Kina «en av verdens største muligheter», ifølge Bloomberg.

Les også

Kinesiske myndigheter trapper opp kampen mot bitcoin-utvinning

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. JPMorgan Chase
 2. Jamie Dimon
 3. Kina

Flere artikler

 1. Storbankenes resultater: Citigroup faller etter resultatras

 2. Betalt innhold

  Forvalter: Anbefaler tre sterke aksjer i vekstmarkeder

 3. Finansfolket fryktet brexit-katastrofe: – Ble en del papirarbeid

 4. Asia-børsene starter uken oppover

 5. Svenske sentralbanktopper granskes