TV 2 og DN erfarer: Stoltenberg fortsetter ett år til som Natos generalsekretær

Torsdag morgen skriver både TV 2 og Dagens Næringsliv at de erfarer at Nato-sjef Jens Stoltenberg fortsetter i jobben som generalsekretær i ett ekstra år.

Jens Stoltenberg sier han vil overlate til lederne i Natos 30 medlemsland å avgjøre om han skal fortsette som generalsekretær en stund til.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Stoltenberg skulle egentlig gå av som generalsekretær 30. september. Etter planen skulle han tiltre stillingen som norsk sentralbanksjef senere i år.

Men torsdag morgen sa Stoltenberg at det er opp til lederne i Natos 30 medlemsland å ta beslutningen om han skal fortsette.

– Jeg overlater den avgjørelsen til de 30 lederne. Jeg har ikke ytterligere å tilføye, sa Stoltenberg da han ankom et hastetoppmøte i Nato i Brussel. Der skal han møte stats- og regjeringssjefer fra Natos 30 medlemsland.

En sentralt plassert kilde i Nato sier til NTB at det har vært et jevnt press på at Stoltenberg fortsetter som generalsekretær hele tiden, også etter at han fikk jobben som sentralbanksjef i Norge, og særlig etter at Russland invaderte Ukraina.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om