Zalando vil kutte opp til fem prosent av de ansatte

Den tyske netthandelsgiganten varsler om flere hundre oppsigelser.

Zalando er Europas største moteforhandler
Publisert: Publisert:

– Medvinden fra pandemien har avtatt siden 2022 og det makroøkonomiske miljøet har blitt mer utfordrende, skriver Zalando i et brev til de ansatte, ifølge Financial Times.

Nyhetsbyrået skriver at selskapet nå vil kutte opp til fem prosent av arbeidsstyrken som følge av økonomisk usikkerhet.

Det jobber om lag 17.000 ansatte i det Tyskland-baserte selskapet. Fem prosent av 17.000 tilsvarer 850 ansatte, men det nøyaktige antallet er ikke kjent.

I et internt brev til de ansatte i selskapet som nyhetsbyrået hevder å ha sett skal det være snakk om å kutte flere hundre ansatte på administrativt nivå. Ansatte innen logistikk, kundeservice og i varehandelen vil bli spart.

De planlagte jobbkuttene kommer to uker før selskapets årsrapport. Analytikere venter ifølge Financial Times salgsresultater på linje med fjoråret på 10,4 milliarder euro, og et driftsresultat på 187 millioner euro, en halvering fra året før.

Flere nedbemanninger

Flere norske varehandelsbutikker har havnet i problemer den siste tiden som følge av skyhøy prisvekst og stadig stigende renter og høyere kostnader.

Skeidar meldte i slutten av januar at de ville si opp ansatte.

I midten av januar varslet også Elkjøp at de ville nedbemanne og redusere lønnskostnadene med 12 prosent. Mestergruppen informerte også om at de ville nedbemanne 100 årsverk.

I utlandet har en rekke selskaper varslet nedbemanninger. Spesielt innen teknologisektoren. Spotify varslet at selskapet ville si opp seks prosent av de ansatte. Microsoft og Alphabet skal også si opp et betydelig antall ansatte.

Netthandelselskapet Amazon sa opp 18.000 ansatte i januar, mens Facebook og Instagrams morselskap Meta sa opp 11.000 ansatte i november.

Publisert:

Her kan du lese mer om