Stor økonomisk nedgang i Peru og Argentina

Perus brutto nasjonalprodukt har krympet med 17 prosent i årets første halvår. I Argentina, som allerede har vært i resesjon i over to år, fortsetter nedgangen.

To kvinner med munnbind og visir, som har vært påbudt på offentlig transport i bykjernen i Perus hovedstad Lima. Landets økonomi har gått inn i resesjon som følge av koronapandemien.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

I Peru, som dermed også har gått inn i resesjon, skyldes nedgangen i stor grad strenge smitteverntiltak, ifølge landets regjering.

Landets økonomi hadde sterk vekst før pandemien, da økonomien ble satt på vent i mer enn 100 dager. Alle har måttet holde seg hjemme gjennom hele kvartal to, før ordren ble løftet for brorparten av landet 1. juli.

Den peruanske sentralbanken venter at BNP vil falle med 12,5 prosent i 2020, sammenlignet med en vekst på 2 prosent i 2019 og 4 prosent i 2018.

I Argentina falt BNP med 12,3 prosent i juni sammenlignet med samme måned i 2019. Det var imidlertid en oppgang fra april og mai, da nedgangen var på henholdsvis 26 prosent og 20,5 prosent.

Landet har vært i resesjon siden 2018, og BNP krympet med 2,5 prosent i fjor. I år anslås den økonomiske tilbakegangen å bli på 9,9 prosent, ifølge en prognose fra Det internasjonale pengefondet (IMF).

Les også

Apple passerer 2.000 milliarder dollar i markedsverdi

Publisert:
Gå til e24.no