Hacker selger deg tilgang til skatteparadis

Hackeren Paolo Cirio har stjålet identiteten til over 200.000 selskaper registrert på Caymanøyene. Nå selger han dem for en billig penge til alle som vil ha.

SKATTEPARADIS: Bare Sveits huser flere skjulte formuer enn Caymanøyene.
Publisert: Publisert:

Cirio, som beskriver seg selv som en «samtidskunstner og pirat», ønsker å gi alle og enhver muligheten til å nyte de samme skattefordelene som store multinasjonale selskaper gjør i skatteparadiser, skriver Huffington Post.

Dermed har Cirio hacket seg inn bedriftsregistrene til myndighetene på Caymanøyene, og hentet ut en liste på over 200.000 selskaper som er registrert i landet.

Disse har han i tur stjålet identitetene til, og lagt ut for salg på et nettsted. Der kan hvem som helst kjøpe et av selskapenes identitet for så lite som 6 kroner, for så å utnytte de samme skattefordelene.

Riktignok koster det rundt 280 kroner dersom man ønsker full pakke, som blant annet inkluderer postboks på Caymanøyene, med ett års gratis videresending til din virkelige postadresse.

Caymanøyene er kun forbigått av Sveits når det kommer til å huse skjulte formuer.

Tilgang til skatteparadiser

På hjemmesiden der identitetene kan kjøpes, står at tjenestens mål er å gi tilgang til skatteparadiser for folk som ikke ønsker å skatte av formuen sin.

Videre skriver selskapet at det «gjør det mulig for alle å unngå skatt, gjemme forumer og gjeld, og komme unna med det ved å stjele identiteten til virkelige selskaper».

Provokatør

Cirio har også tidligere provosert ved å blande sammen internettkunst og aktivisme. Blant annet gjennom prosjektet Face to Facebook, hvor han stjal en million Facebook-profiler og brukte dem som grunnlag for en datingnettside basert på ansiktgjenkjenning.

Prosjektet er en del av utstillingen «The Public Private», som ser på hvordan nye medier og teknologi hvisker ut grensen mellom hva som er offentlig og privat.

Det kan likevel diskuteres om den noe tvilsomme tjenesten han nå tilbyr representerer en kunstform, eller om det er ren aktivisme.

Les også:

Publisert: