Hummeravgift får Trump til å true med økt toll

President Donald Trump truer med å innføre toll på varer fra Europa og Kina som svar på at amerikansk hummer er ilagt importavgift.

President Donald Trump truer med å innføre toll på varer fra Europa og Kina som svar på at amerikansk hummer er ilagt importavgift. Fredag besøkte han Maine.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

På et møte med representanter fra fiskeri- og hummernæringen i Bangor i Maine, ba Trump sin handelsrådgiver Peter Navarro om å vurdere straffetoll på biler fra EU og uspesifiserte varer fra Kina.

Trump sa til representantene fra næringen at EU måtte droppe tollen umiddelbart.

– Dersom de ikke endrer den, kommer vi til å ilegge en toll på deres biler og de kommer til å endre med det samme, sa Trump, som omtalte Brussel som «nesten så ille de siste årene som Kina» med tanke på handel.

Trump ba også Navarro om å finne et produkt som Kina selger for å ilegge det avgift dersom landet ikke dropper avgiften på hummer fra Maine.

– Det er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å si at det er OK, fortsett å belaste oss: Vi kommer til å belaste dere tilsvarende, sa Trump.

– Peter Navarro kommer til å bli den nye «lobster king» (hummerkongen journ.anm.), spøkte Trump.

På det samme møtet fjernet Trump også umiddelbart fiskerestriksjonene som ble innført av president Barack Obama for 12.949 kvadratkilometer av kysten av Maine.

Den nordøstre delstaten er en liten men viktig del av det stemmegrunnlaget som Trump håper å sikre seg for å kunne vinne over demokraten Joe Biden i presidentvalget i november. Trump tapte med knapp margin i Maine i 2016.

Publisert: