Tybring-Gjedde vil ha slutt på Clinton-støtte

Christian Tybring-Gjedde i Frp ber regjeringen stanse den norske støtten til Clinton-stiftelsen. Han mener det kan være vanskelig å skille stiftelsen fra Clinton-ekteparets politiske ambisjoner.

VIL HA BORT STØTTE: Christian Tybring-Gjedde (Frp).
Publisert: Publisert:

Norge er en av de største bidragsyterne til stiftelsen, som er opprettet av Clinton-familien, noe Tybring-Gjedde synes er problematisk. Han vil derfor kutte ut den norske støtten, skriver Dagbladet.

– Ettersom en av hovedaktørene i Clinton-stiftelsen i dag er presidentkandidat, synes jeg det er naturlig å avvikle støtten, sier Tybring-Gjedde.

– Generelt sett er det uheldig å ha økonomisk samarbeid eller bistandsavtaler med organisasjoner som også har en politisk agenda. Det skaper lett bindinger som kan misbrukes eller misforstås.

Han sier det kan være vanskelig å skille mellom stiftelsens bistandsarbeid og Clinton-familiens politiske agenda.

– Man kan jo tenke seg hvilke reaksjoner det ville vakt dersom de økonomiske bidragene hadde gått til en organisasjon drevet av konkurrenten, sier Tybring-Gjedde. Donald Trump har en stiftelse til støtte for krigsveteraner, mens sønnen Eric Trumps stiftelse gir penger til barnesykehus og kreftforskning.

Les også

Rapport: – Norge bryter egne bistandsprinsipper

Les også

Trump: – Systemet er fullstendig rigget

Les også

Fra EU-ja til EU-nei for Siv Jensen

Publisert: