Malmström: Dårlig dag for verdenshandelen

Dårlig dag for verdenshandelen, konstaterer EUs handelskommissær Cecilia Malmström, som varsler at mottiltak fra EU skal skje i tråd med WTOs regelverk.

DÅRLIG DAG: EUs handelskommissær Cecilia Malmström konstaterer at det er en dårlig dag for verdenshandelen, etter at det ble klart at verken EU, Canada eller Mexico slipper unna stål- og aluminiumstollen til USA.

Foto: Yves Logghe AP
  • NTB
Publisert:

– I dag er en dårlig dag for verdenshandelen. Vi har gjort alt vi kan for å unngå dette utfallet, sier hun etter at det ikke lyktes EU å overtale USAs handelsminister Wilbur Ross fra å innføre toll på stål og aluminium med virkning fra fredag.

– USA har under disse samtalene prøvd å bruke trussel om handelsrestriksjoner som vektstang for å oppnå innrømmelser fra EU. Det er ikke slik vi gjør forretninger, og slett ikke slik det skal være mellom langvarige partnere, venner og allierte, sier Malmström.

– Nå som vi har fått klarhet i saken, skal EUs svar stå i forhold til USAs tiltak og skje i samråd med regelverket fra Verdens handelsorganisasjon (WTO), sier Malmström.

– Vi skal nå anlegge en tvistesak hos WTO, siden disse tiltakene fra USA helt klart er i strid med inngåtte internasjonale regler. Vi skal også innføre balanserte tiltak og ta nødvendige skritt for å beskytte EU-markedet fra handelskonsekvensene som USAs restriksjoner medfører, sier hun.

Les også

Juncker varsler mottiltak etter USAs ståltoll

Les også

USA innfører ståltoll fra flere land

Les også

Trump kunngjør toll på kinesisk teknologi

Her kan du lese mer om

  1. EU
  2. USA

Flere artikler

  1. USA innfører ståltoll fra flere land

  2. EU advarer: – USA truer det globale handelssystemet

  3. EU i kø for handelssamtaler med Trump

  4. Annonsørinnhold

  5. EU villige til å kutte all biltoll

  6. Lover at Norge ikke rammes av EU-toll