Trump fikk gjennomgå i TV-debatt

Flere av de republikanske presidentkandidatene i USA gikk til verbalt frontalangrep mot Donald Trump i onsdagens TV-debatt.

ELSKES OG HATES: Donald Trump gjør det fortsatt bra i presidentvalgkampen hos republikanerne, men er ikke lenger størst i alle målinger.
Publisert:

Det gikk ikke lang tid før kritikken begynte å hagle mot Trump. Ohio-guvernør John Kasich gikk løs på sin motkandidat allerede da han skulle svare på sitt første spørsmål.

– Vi er nødt til å våkne. Vi kan ikke velge noen som ikke vet hvordan de skal gjøre jobben. Vi er nødt til å velge noen med erfaring, sa Kasich.

Les også

Trump skal lede «Saturday Night Live»

Ett av hovedtemaene i debatten var skatt, og Kasich kalte Trumps skatteplan for «fantasi».

Jeb Bush nevnte ikke Trump ved navn, men slengte allikevel ut en kommentar som tilsynelatende var myntet på den eksentriske mangemilliardæren.

– Det bekymrer meg at folk blir belønnet for å rive ned dette landet, sa Bush.

Forretningsmannen Trump ble utfordret på sin økonomiske politikk under debatten, et område hvor han er blitt beskyldt for å stille svakt.

Les også

Våpensalget har skutt i været i USA

Da Trump selv ble spurt om sine svake sider, svarte han at han «stoler for mye på folk», men understreket at han «aldri tilgir» folk som svikter ham.

Onsdagens debatt kommer på et tidspunkt hvor Ben Carson nylig har gått forbi Trump på noen nasjonale og lokale målinger, kun tre måneder før den første nominasjonskampen i Iowa.

De andre kandidatene i debatten var Florida-senator Marco Rubio, Kentucky-senator Rand Paul, tidligere Hewlett-Packard-sjef Carly Fiona, Texas-senator Ted Cruz, tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee og New Jersey-guvernør Chris Christie.

Les også

Obama: – Clinton gjorde en feil med epostserveren

Les også

Trump mener paven tar feil om klimaendringene

Les også

Trump mot røkla i republikansk TV-debatt

Publisert:

Her kan du lese mer om