Store demonstrasjoner over økonomisk krise i Tunisia

Hundrevis av tunisiere demonstrerte mot president Kais Saied på grunn av den stadig forverrede økonomiske krisen i landet.

Flere hundre tunisiere demonstrerte lørdag på grunn av den økonomiske krisen landet befinner seg i.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Lørdagens protester ble arrangert i hovedstaden Tunis av to forskjellige opposisjonsgrupper. De ble holdt langt fra hverandre med store politistyrker som overvåket for å unngå uro.

Den islamistiske bevegelsen Ennahdha ledet den ene demonstrasjonen. Partiet var det største i Tunisias nasjonalforsamling inntil president Saied i juli 2021 overførte all utøvende makt til seg selv. Det gjorde han ved å oppløse nasjonalforsamlingen og sparke statsministeren.

Flere hundre mennesker deltok i en annen demonstrasjon ledet av politikeren Abir Moussi fra den antiislamistiske opposisjonen Free Destourian Party. Demonstrasjonen fant sted sør i Kartago, der presidentpalasset ligger.

Tunisias president Kais Saied oppløste nasjonalforsamlingen, sparket statsminister og overførte all utøvende makt til seg selv i juli 2021.

Tunisia befinner seg i en dyp økonomisk krise med skyhøye matvarepriser og mangel på råvarer. Tunisiere som i stor grad støttet Saied, har begynt å se seg lei av den økonomiske krisen.

Landet har stor gjeld og sliter med å importere basisvarer. Det er varig mangel på råvarer som kaffe, melk og sukker.

Publisert:

Her kan du lese mer om