Kraftig fall for nei-siden på ny EU-måling i Storbritannia

I en ny meningsmåling faller oppslutningen til EU-motstanderne i Storbritannia med sju prosentpoeng fra sist måling. Men fortsatt er det flere nei- enn ja-folk.

FÅR EN TØFF JOBB: Storbritannias statsminister David Cameron ønsker at landet skal forbli i EU.

Peter Nicholls Reuters
Publisert:

Meningsmålingen er gjort av YouGov for avisa The Times. 37 prosent av de spurte ønsker at Storbritannia skal forbli i EU, mens 38 prosent ønsker å forlate unionen. 25 prosent har fortsatt ikke bestemt seg.

Når de som ikke har bestemt seg holdes utenfor, vil 51 prosent av respondentene forlate EU, mens 49 prosent ønsker å bli. Dette er et fall på sju prosent for nei-siden om man sammenligner med en tilsvarende måling gjort i begynnelsen av måneden, like etter at det første utkastet til en EU-avtale ble lagt fram.

31 prosent av de spurte mener at det er tryggest for Storbritannia å forlate EU, mens 43 mener at det vil være tryggest å forbli i unionen.

Den endelige avtalen mellom EU og Storbritannia ble lagt fram i helgen. Statsminister David Cameron har lovet å gjøre alt i sin makt for å overbevise britene om at avtalen er god nok til at de burde forbli i unionen. Landet holder folkeavstemning om EU-medlemskapet 23. juni.

Les også

Cameron: Folkeavstemning om EU 23. juni

Les også

Britisk EU-avtale på plass

Les også

EU venter nok et krevende år

Her kan du lese mer om