Norge med milliongave til FNs skattearbeid

Norge vil hjelpe fattige land med å drive inn skatt og legger 35 millioner kroner på bordet til FNs ekspertkomité for internasjonalt skattesamarbeid.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) har tatt med seg en pengegave på turen til FN i New York denne uken.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
  • NTB
Publisert:

– Altfor mange utviklingsland får inn for lite skatt sammenlignet med størrelsen på økonomien sin. Vi vet også at mange internasjonale skatteregler er modne for reform. Denne støtten vil gjøre FNs skattekomité i stand til å bidra til bedre skattlegging i enkeltland og bedre skatteregler for alle land, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF).

Han har dratt på tur til New York denne uken for å delta på FNs årlige toppmøte om arbeidet for bærekraftmålene. Ifølge regjeringen mangler det mer enn 20.000 milliarder kroner fram mot 2030 for at målene skal bli nådd.

– Det er svimlende summer. Samtidig vet vi at oppimot 90 prosent av disse pengene må komme fra landene selv. Internasjonal bistand kan aldri komme i nærheten av å nå behovet. Det bistanden kan bidra til er at land får på plass rettferdige, forutsigbare og korrupsjonsfrie skattesystemer som øker landenes inntekter, sier Ulstein.

Støtten til FNs skattekomité er fordelt over tre år.

– Uten bedre internasjonale og nasjonale skattesystemer vil ikke utviklingsland få tak i de pengene de trenger for å kunne tilby utdanning, helse, rent vann, trygg mat og sikkerhet til de som trenger det mest, sier KrF-statsråden.

Her kan du lese mer om

  1. FN
  2. Solberg-regjeringen
  3. Skatter og avgifter

Flere artikler

  1. Oljefondet bidrar til ny kullkraft som regjeringen vil stanse

  2. Professorer frykter at skattekutt vil gi «håpløst ulønnsomme» investeringer i olje

  3. I syv år har Hans Christian Holte tatt inn tusenvis av milliarder kroner. Snart skal han dele dem ut.

  4. Annonsørinnhold

  5. Siv Jensen: «Google-skatten» er ikke nok

  6. FN støtter trolig opp om norsklansert koronafond