Institutt: Corona kan koste over en million tyskere jobben

Michael Kappeler / DPA POOL
 • NTB
Publisert:

Over en million arbeidsplasser kan gå tapt i coronapandemien, som kan koste Tyskland over 500 milliarder euro, varsler tysk forskningsinstitutt.

I stedet for å vokse, anslås den tyske økonomien å krympe kraftig som følge av krisen. Ulike scenarioer gir et tap på mellom 225 og 729 milliarder euro, ifølge instituttet i München.

– Dette vil trolig koste mer enn alt annet vi har sett av økonomiske kriser og naturkatastrofer de siste tiårene, sier Ifo-direktør Clemens Fuest mandag.

Pandemien vil også ha en enorm effekt på arbeidsmarkedet, sier han. Opptil 1,4 millioner årsverk kan forsvinne, i tillegg til at 6 millioner ansatte kan få redusert arbeidstid eller lønn, advarer Fuest.

– Det er verdt å bruke nær sagt hvilket beløp som helst på gode politisk tiltak, sier han.

Mandag sitter den tyske regjeringen i et møte som er ventet å munne ut i en redningspakke med vidtrekkende tiltak verdt flere hundre milliarder euro. Både bedrifter og arbeidstakere skal beskyttes. Det er også ventet at leietakere skal beskyttes mot å bli kastet ut dersom krisen gir dem økonomisk problemer.

Statsminister Angela Merkel, som har satt seg selv i karantene, deltar på møtet per telefon, opplyser en talsmann for regjeringen.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Angela Merkel
 3. Tyskland
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Tyske økonomer spår økonomisk nedgang

 2. Betalt innhold

  Slik har et tiår med lave renter skapt et gjeldsberg i risikable selskaper

 3. USA advarer: Nå lukkes landet helt

 4. Annonsørinnhold

 5. Mnuchin: Større gjeld er ikke et problem for USA

 6. Virus-redde amerikanere hamstrer våpen