Investorene rømmer britiske fond

De siste to månedene har investorer trukket over 20 milliarder kroner ut av fond som er eksponert mot det britiske markedet.

Usikkerheten rundt brexit fører til at mange investorer trekker seg ut av det britiske markedet.
Publisert: Publisert:

Usikkerheten rundt brexit gjør at stadig flere trekker penger ut av det britiske aksjemarkedet.

Siden begynnelsen av oktober har investorer tatt ut 2,4 milliarder dollar (21 milliarder kroner) fra fond med eksponering i Storbritannia, ifølge dataleverandøren EPFR Global, skriver Financial Times.

Nyheten kommer samtidig som Storbritannia og EU er på oppløpssiden i forhandlingene om en handelsavtale. Opprinnelig var fristen satt til søndag, men EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen bekreftet samme dag at forhandlingene fortsetter, ifølge NTB.

I løpet av de siste ukene har aktører på begge sider av forhandlingene uttrykt at det er reell fare for at man ikke vil komme til enighet om en avtale.

Sist ut var britenes statsminister Boris Johnson som søndag uttalte at ansvaret for en løsning nå ligger hos EU.

– Jeg er redd for at vi fortsatt er langt fra hverandre på noen nøkkelting. Men der det er liv, er det håp. Vi skal fortsette å snakke sammen for å se hva vi kan få til, sa han ifølge NTB.

Les også

EU og Storbritannia forhandler videre

Porteføljeforvaltere reduserer eksponeringen

Det er snart fire og et halvt år siden britene stemte for å tre ut av EU. Siden den gang har de to aktørene mer eller mindre kontinuerlig forhandlet om ulike nødvendige avtaler for å kunne opprettholde handel mellom seg.

Etter folkeavstemningen i 2016 har investorer totalt tatt ut 42 milliarder dollar (370 milliarder kroner etter dagens valutakurs) fra fond med britisk eksponering. Det tilsvarer rundt 17 prosent av de totale verdiene som var koblet opp i slike fond den gang, ifølge FT.

Usikkerheten rundt brexit preger også porteføljeforvaltere. Ifølge avisen har globale fond nå i snitt 5,8 prosent eksponering i det britiske markedet, mot ni prosent før folkeavstemningen. Dette er tidenes laveste nivå.

Publisert:
Gå til e24.no