EUs legemiddelbyrå starter vurdering av kinesisk vaksine

EUs legemiddelbyrå (EMA) har satt i gang en løpende vurdering av den kinesiske covid-19-vaksinen CoronaVac fra kinesiske Sinovac.

Sinovacs vaksine tas nå opp til vurdering av EUs legemiddelbyrå.
  • NTB
Publisert:

Beslutningen om å starte den løpende vurderingen er tatt på grunnlag av foreløpige resultater fra laboratorietester og kliniske studier, opplyser EMA.

Studiene antyder ifølge byrået at vaksinen utløser produksjon av antistoffer mot koronaviruset og kan beskytte mot covid-19.

Sinovacs vaksine inneholder døde virus som ikke kan utløse sykdom. Immunforsvaret oppfatter det døde viruset som fremmed og produserer dermed antistoffer. Det gjør at immunsystemet kan gjenkjenne viruset ved en eventuell senere smitte og forsvare seg mot det.

EMA sier de vil vurdere data om den kinesiske vaksinen etter hvert som de kommer inn for å se om nytten av vaksinen veier tyngre enn eventuell risiko knyttet til den. Den løpende vurderingen vil fortsette til det er samlet inn nok materiale til å vurdere en formell søknad om markedsgodkjennelse. Byrået sier de vil varsle når en slik søknad er sendt inn.

Løpende vurderinger er brukt også for de andre vaksinene som er godkjent av EMA eller er til evaluering.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset

Flere artikler

  1. WHO hastegodkjenner kinesisk coronavaksine

  2. EMA: Kobling mellom sjelden blodpropp-tilstand og AstraZeneca-vaksinen

  3. Pfizer vil produsere egen delta-vaksine

  4. Betalt innhold

    Dette er selskapene på børsen som vil bekjempe corona

  5. FHI vil droppe AstraZeneca – regjeringen utsetter avgjørelsen