Brasils riksadvokat ber om ny korrupsjonsgransking av Lula

Lederen av Brasils påtalemyndighet ber høyesterett starte korrupsjonsgransking av den mektige ekspresidenten Luiz Inácio Lula da Silva og flere sittende ministre.

DRAS DYPERE INN: Brasils ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva kan bli trukket dypere inn i granskingen av Petrobras-skandalen.
Publisert: Publisert:

Blant politikerne riksadvokat Rodrigo Janot vil ha etterforsket, er tre ministre fra president Dilma Rousseffs regjering. Dessuten nevnes flere nøkkelpersoner fra opposisjonspartiet PMDB, som har vært i førersetet i forsøket på å få presidenten stilt for riksrett.

Totalt ber Janot om gransking av rundt 30 personer som anklages for å ha vært involvert i den store korrupsjonsskandalen rundt det statlige oljeselskapet Petrobras, en gigantsak som har røtter tilbake til 2004.

Nøkkelnavnet er uansett Lula, grunnleggeren av Rousseffs arbeiderparti og hennes viktigste mentor. Han håper å kunne erstatte presidenten og returnere til makten etter valget i 2018, men det vil Janot sette en stopper for.

Lula er allerede siktet i en annen etterforskning av Petrobras-saken, men nå forsøker riksadvokaten å trekke ekspresidenten og flere andre toppolitikere inn i hovedgranskingen av saken.

Janot sier til avisen Folha de S.Paulo at Petrobras-ordningene «aldri kunne ha fungert over så mange år og i så bredt omfang under regjeringen uten at ekspresident Luiz Inácio Lula da Silva var involvert».

Nærmere 200 personer er så langt tiltalt i Petrobras-saken etter at den begynte å rulle i 2014.

Les også

Rousseff søker støtte i FN

Les også

Ett steg nærmere riksrett for Rousseff

Les også

– Nei til statskupp!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om