DNB forbereder seg på London-flukt ved «hard brexit»

Blir Storbritannia tvunget til å gå ut av EU uten en avtale på plass, kan DNBs nødvendige tillatelser til å håndtere kunder i London falle bort.

FORBEREDER BREXIT-FLUKT: Konserndirektør for storkunder og internasjonal Harald Serck-Hanssen i DNB.
Publisert: Publisert:

– Vi har lagt en plan for hvordan dette skal håndteres, sier konserndirektør for storkunder og internasjonal Harald Serck-Hanssen i DNB til DN.

Storbanken som i dag har 100 ansatte i London, er avhengig av tillatelser til å håndtere europeiske kunder fra kontorene i Storbritannia.

Disse kan falle bort dersom de ikke er inkludert i en eventuell brexit-avtale, eller dersom «hard brexit» blir en realitet. Skulle det skje, har DNB forberedt seg på raskt å kunne flytte sine kontinentale kunder fra London til Oslo, ifølge Serck-Hansen.

– Håpet vårt er at det vil komme en brexit-avtale på bordet som gjør det mulig for oss å opprettholde London-kontoret slik det er i dag, sier han.

Les på E24+

Kommentar: Mays knusende nederlag beviser at brexit har havarert

Flere har brexit-planer

Tirsdag kveld sa de folkevalgte i det britiske Underhuset klart nei til statsminister Theresa Mays avtale med EU. Storbritannia går nå en svært usikker tid i møte.

Hva som skjer videre er fullstendig i det blå, men ifølge EU er det ikke noe aktuelt alternativ å gjenåpne forhandlingene. Dermed øker risikoen for at Storbritannia forlater EU uten avtale – såkalt «hard brexit».

Utgangspunktet er at Storbritannia skal forlate EU den 29. mars, med eller uten avtale.

Flere norske næringslivsledere har lagt brexit-planer, deriblant Hydro-topp Svein Richard Brandtzæg, som ser at brexit kan ha konsekvenser for noen av Hydros kunder.

– Jeg har selv vært i Downing Street nummer 10 sammen med andre industriledere for å forklare konsekvensen av ulike løsninger for brexit, og i verste fall kommer noen av kundene våre til å flytte ut av Storbritannia, og da tenker jeg på noen bilprodusenter. Det vil ha konsekvenser for oss, men Hydro er godt posisjonert rundt i hele Europa, så vi skal kunne levere til våre kunder uansett, men det påvirker balansen mellom det vi har på kontinentet og det vi har i Storbritannia, sa Brandtzæg til E24 under NHOs årskonferanse forrige uke.

Publisert:

Her kan du lese mer om