Sør-Koreas første handelsunderskudd på åtte år

Ikke siden januar 2012 har Sør-Korea hatt handelsunderskudd.

Kim Yong-tae / TT NYHETSBYRÅN
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

Verdien på eksport fra Asias fjerde største økonomi falt i april med 24 prosent, sammenlignet med april 2019. Dette er det største eksportfallet i Sør-Korea siden finanskrisen, skriver Reuters.

Totalt eksporterte koreanerne for 36,9 milliarder dollar, ifølge tall fra det sørkoreanske handelsdepartementet. Importen falt også, men «bare» 15,9 prosent, hvilket ga et underskudd på handelsbalansen på 0,95 milliarder dollar.

Det er første gang på åtte år at Sør-Korea importerer for mer enn de eksporterer for, ifølge Financial Times.

Sør-Korea blir sett på som en «værhane» for internasjonal handel, og som første land ut med handelsstatistikk, er det naturlig å anta at også mange andre land vil levere svake eksport-tall.

– Mai kommer til å bli en veldig vanskelig måned for koreansk eksport. Vi kan muligens set at nedgangen i shipping treffer bunnen i mai, dersom USA og Europa begynner å normalisere, sier Park Sang-hyun, sjeføkonom i Hi Investment Securities, til Reuters.

Store koreanske eksportører som Samsung og SK Hynix har allerede gått bort fra sine resultatprognoser, og førstnevnte har allerede varslet at de venter et svakere resultat i andre kvartal. Dette som følge av fall i salg av smarttelefoner og TV-er.

Her kan du lese mer om

  1. Sør-Korea
  2. Handel
  3. Internasjonal handel

Flere artikler

  1. Harryhandelen lider: Svenske lokalmyndigheter vil åpne Svinesund-grensa

  2. Svensk økonomi rammes hardt: Kan bli verre enn Danmark og Norge

  3. IMF tror veksten i Asia stanser

  4. Annonsørinnhold

  5. Sør-Korea stenger flere utesteder etter nye smittetilfeller

  6. Utenriksdepartementet fraråder reiser til deler av Sør-Korea