100 milliarder skal få fart på svensk økonomi

Den svenske regjeringen foreslår å øke neste års budsjett med 100 milliarder svenske kroner for å få landets økonomi på skinner igjen.

Sveriges finansminister Magdalena Andersson under en pressekonferanse tidligere i år. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix

  • NTB-TT
Publisert: Publisert:

Det kunngjorde Sveriges sosialdemokratiske finansminister Magdalena Andersson torsdag. 100 milliarder svenske kroner tilsvarer 102 milliarder norske kroner.

– Vi skal også bygge et sterkere samfunn på lang sikt, sa hun på en pressekonferanse.

– Vi har en historisk mulighet til å ta fatt på samfunnsproblemer og ikke gå tilbake til det vi hadde da vi gikk inn i krisen, la hun til.

Konjunkturinstituttet hadde regnet med stimuleringstiltak for 80 milliarder kroner i neste års budsjett. Flere banker trodde det ville bli på 100 milliarder.

Regjeringen regner med å bruke pengene på å styrke forsvar og rettsvesen, samt skattelettelser. Men det blir også en rekke nye reformer, ifølge Andersson. De konkrete tiltakene skal imidlertid presenteres senere, og hun vil ikke si hvor mye som skal brukes på helt nye tiltak.

Forslaget til nytt statsbudsjett legges fram i midten av september. Tiltakspakken skal ifølge regjeringen finansieres med lån.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Sverige
  3. Økonomi

Flere artikler

  1. En av fire unge svensker står uten jobb

  2. Tysklands regjering planlegger ny milliardgjeld

  3. Regjeringen legger frem ny krisepakke

  4. Annonsørinnhold

  5. Sverige innfører innreiseforbud fra Norge fra midnatt

  6. UD vil ikke gå inn for særordning for kriserammede Strömstad