USA forsøker å presse Kina til å stanse oljeleveranser til Nord-Korea

USA oppfordrer på nytt Kina til å stanse oljeleveranser til Nord-Korea, i et forsøk på å få nordkoreanerne til forhandlingsbordet.

ØKER PRESSET: Utenriksminister Rex Tillerson oppfordrer Beijing til å stanse oljeleveranser til Nord-Korea.
Publisert: Publisert:

USAs ambassadør til FN, Nikki Haley, advarte onsdag om at Nord-Koreas siste missiltest har brakt verden nærmere krig. Hvis krig bryter ut, vil Nord-Koreas regime bli fullstendig ødelagt, advarte hun.

Hun sa også at president Donald Trump har oppfordret sin kinesiske motpart Xi Jinping til å stanse oljeforsyningene til Pyongyang. Hvis Beijing ikke følger opp Trumps oppfordring, «kommer vi til å ta oljesituasjonen i våre egne hender», uttalte hun.

Torsdag morgen fulgte Trump opp med en melding på Twitter der det het at en kinesisk utsending til Pyongyang tilsynelatende ikke klarte å overtale Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

I Washington fulgte utenriksminister Rex Tillerson opp og gjentok oppfordringen om at Kina må stanse oljeforsyningene til det nordkoreanske regimet.

– Kineserne gjør mye. Men vi mener de kan gjøre mer når det gjelder olje, sa Tillerson torsdag morgen i forkant av et møte med Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel i Washington.

Tillerson sa at USA oppfordrer Beijing til å «begrense» oljeleveransene til Pyongyang, «men ikke å kutte dem fullstendig ut».

– Det mest effektive verktøyet forrige gang da nordkoreanerne satte seg ved forhandlingsbordet var ved å kutte oljeleveransene, sa Tillerson.

Gabriel kunngjorde at Tyskland tilbakekaller en av sine diplomater som er utstasjonert i Nord-Korea. Den tyske ambassadøren til landet forblir imidlertid der, sa Gabriel.

Les også

Ny Kim-frykt tynger Asia-markedene

Les også

Trump ber høyesterett sette innreiseforbudet i kraft

Les også

Trump: – Kina skjerper sanksjonene mot Nord-Korea

Publisert:

Her kan du lese mer om