Yellen holder renten uendret

Den amerikanske sentralbanken valgte som ventet å holde renten uendret.

SENTRALBANKSJEF: Janet Yellen er sjef for Den amerikanske sentralbanken (Fed).
Publisert:

Onsdag var det duket for rentemøte i Den amerikanske sentralbanken (Fed). Det var på forhånd ventet at Janet Yellen, verdens mektigste sentralbanksjef, ikke ville foreta seg noe med renten på dette møtet.

Det gjorde hun heller ikke, og renten forblir dermed i intervallet mellom 0,75 og 1 prosent. Under forrige rentemøte i mars hevet sentralbanksjefen som ventet renten med 0,25 prosentpoeng til det nevnte intervallet.

I en uttalelse påpeker sentralbanken at økonomien har vokst tregere første kvartal, med en vekst på 0,7 prosent. Samtidig venter den at økonomien vil ta seg opp igjen gjennom året.

Les også

Sjeføkonom: Tror Trump vil kvitte seg med Yellen

«Komiteen mener den bremsede veksten gjennom første kvartal trolig vil gå over, og fortsetter å forvente at med gradvise justeringer i pengepolitikken, vil den økonomiske aktiviteten øke i et moderat tempo, arbeidsmarkedet vil styrke seg noe mer, og inflasjonen vil stabilisere seg på rundt 2 prosent på mellomlang sikt.», skriver sentralbankens pengepolitiske komité i en uttalelse offentliggjort etter rentebeslutningen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om