Milliardærene

Verdens rikeste økte formuen med 10.580 milliarder i år

Det har vært et gullkantet år for verdens rikeste mennesker.

SKILSMISSE: Ved inngangen av året kom nyheten om at Jeff og MacKenzie Bezos skiller seg. I løpet av året gjorde det at formuen hennes steg med 37,5 milliarder dollar, mens hans falt med 8,5 milliarder.
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

I løpet av det siste året har verdens 500 rikeste mennesker blitt betydelig rikere. Bare i løpet av 2019 har formuen til de aller rikeste økt med 25 prosent, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Totalt har formuen økt med vanvittige 1.200 milliarder dollar, tilsvarende 10.580 milliarder kroner.

Verdens 500 rikeste har nå en formue på 5.900 milliarder dollar, tilsvarende 52.000 milliarder kroner.

Bloombergs beregninger baserer seg på nyhetsbyråets egen milliardærindeks. Denne oppdateres fortløpende basert på utviklingen i aksjemarkedet, og regnskaper selskapene legger frem.

Les også

Se listen: Dette er Sveriges ti rikeste

Enken overtok formuen

Høyest formuesvekst har ikke overraskende verdens rikeste kvinne, Julia Flesher Koch, med en formue på 62,1 milliarder dollar. Hele formuen er ny for henne, og stammer fra ektemannen David Koch som døde i august.

David Koch eide sammen med sin bror Charles Koch et av USAs største privateide konglomerater, Koch Industries. Selskapet er investert i datterselskaper som driver innen industri, raffinering, distribusjon av kjemikalier, fibre og mineraler, skrev CNBC tidligere i år.

Også MacKenzie Bezos, ekskona til Amazon-sjef Jeff Bezos, er blant dem som har sett mest penger rulle inn på formueskontoen i år. MacKenzie har økt formuen med 37,5 milliarder dollar, etter skilsmissen fra Jeff.

Det skal også nevnes at Jeff Bezos fortsatt er verdens rikeste menneske, med en anslått formue på 116 milliarder dollar. Dette tilsvarer en nedgang på 8,75 milliarder dollar etter den samme skilsmissen.

Jeff Bezos er samtidig den eneste blant verdens 30 rikeste som har måttet innse at formuen har falt i år.

Les også

Bernard Arnault blir med Jeff Bezos og Bill Gates i eksklusiv klubb

Arnault økte formuen med 37,7 mrd.

Franskmannen Bernard Arnault, som er største eier i luksuskonglomeratet LVMH, kom i år inn på pallplass blant verdens rikeste. Som verdens tredje rikeste har han nå en formue på 106 milliarder dollar.

Det tilsvarer en økning på 37,7 milliarder dollar, og gjør dermed at han er den personen som har økt formuen nest mest i år.

Bill Gates, som er verdens nest rikeste person, har en formue på 113 milliarder dollar, en økning på 23,1 milliarder dollar i år.

Ellers kan det være verdt å nevne at Facebook-gründer Mark Zuckerberg har en formue på 79,4 milliarder dollar, en økning på 27,4 milliarder dollar i år.

Les også

Avtale i boks: LVMH sluker Tiffany for 148 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Milliardærene
 2. Jeff Bezos
 3. MacKenzie Scott (tidl. Bezos)
 4. Koch
 5. LVMH
 6. Bill Gates
 7. Mark Zuckerberg

Flere artikler

 1. Jeff Bezos' ekskone donerer bort milliarder av formuen

 2. Verdens rikeste passerte historisk milepæl

 3. Milliardærliste: Jeff Bezos er ikke lenger verdens rikeste

 4. MacKenzie Bezos har solgt Amazon-aksjer for 3,7 mrd.

 5. Verdens rikeste mennesker tapte 1.300 milliarder kroner - på ett døgn