Biden signerer heving av gjeldstaket

President Joe Biden undertegnet torsdag loven om en midlertidig heving av gjeldstaket til desember. Dermed unngår USA å misligholde sin enorme gjeld.

President Joe Biden undertegnet torsdag loven om heving av gjeldstaket fram til desember.
Publisert: Publisert:

Signeringen av loven skjedde etter en lengre tautrekking der republikanerne lenge nektet å være med på en heving av gjeldstaket.

Til slutt gikk en gruppe republikanere med på å stemme sammen med demokratene om en midlertidig heving av taket, men mindretallsleder Mitch McConnell har gjort det klart at de ikke vil gi støtte til en ny heving av taket i desember.

Finansminister Janet Yellen hadde varslet at USA mandag ville nå taket for hvor mye gjeld staten kan ta opp.

Hun advarte mot økonomisk katastrofe for USA og sammenbrudd på verdens børser om USA ikke var i stand til å betale på gjelden sin.

Les på E24+

Tek-aksjene som lukter comeback

Republikanerne og demokratene har tidligere stort sett vært enige hver gang gjeldstaket måtte heves, og demokratene ønsker at en beslutning som alltid igjen skal være en de begge kan stå for.

Men midt i striden om Bidens enorme krisepakke som republikanerne er sterkt imot, sier republikanerne at demokratene kan klare seg selv uten republikanernes hjelp og vedta en ny heving med simpelt flertall, slik de planlegger å gjøre med krisepakken.

Publisert:

Her kan du lese mer om