Milliardær nektet adgang til eget gigantpalass på åttende året

Indiske myndigheter har satt en stopper for overtagelsen av «The Lincoln House» i Mumbai til en verdi av 1,2 milliarder kroner.

NEKTET ADGANG: Cyrus Poonawalla (t.h.) og sønnen Adar Poonawalla er nektet adgang til palasset de er har kjøpt i Mumbai. Her sammen med daværende Prins Charles – nå kong Charles av Storbritannia – i 2013.
Publisert: Publisert:

– Det er en politisk og sosialistisk beslutning, raser milliardæren Cyrus Poonawalla overfor Bloomberg.

Inderen, som har bygd formuen på 17 milliarder dollar på vaksineproduksjon, kjøpte palasset tilbake i 2015. Men en uenighet om grunnen palasset står på gjør at Poonawalla og resten av familien ikke får tilgang på eiendommen de har betalt i dyre dommer for.

– Myndighetene har ikke klart å gi oss noen rasjonell forklaring på hvorfor de holder igjen bygget, sier den nå 81 år gamle milliardæren.

Les på E24+

Vil du bytte karriere? Motivasjonen bør ikke være at du ønsker deg bort fra noe, sier eksperten.

Tidligere amerikansk konsulat

Eiendommen har tidligere tilhørt den kongelige Maharaja-familien og ble bygget i 1938. Det har også huset det amerikanske konsulatet i over 50 år. Poonawalla kjøpte eiendommen fra amerikanerne, som opprinnelig hadde en leieavtale som strakte seg over 999 år. Årsaken til at amerikanerne trakk seg ut av bygget, skal være at det ble for lite.

Både byen Mumbai og delstaten Maharashtra mener at eiendommen ligger på deres grunn. Og der ligger kjernen av konflikten.

Det har gjort at de indiske myndighetene har satt en stopper for overtagelsen de siste åtte årene.

– Slik jeg ser det, vil de ikke la store deler av summen forsvinne til USA, sier Poonawalla.

PALASSET DET STRIDES OM: «The Lincoln House» i Mumbai til en verdi av 1,2 milliarder kroner.

En av få kritiske

Poonawalla er ifølge Bloomberg en av få businessmenn i India som offentlig går ut og kritiserer statsminister Narendra Modi og den indiske regjeringen.

Regjeringen har bred oppslutning i næringslivet i landet, mye takket være at landets økonomi vokser i rekordfart.

Det hindrede salget av den storslåtte, råtnende eiendommen har vært en vedvarende kilde til spenning mellom New Delhi og Washington de siste årene. Dette ettersom USA forsøker å trekke India nærmere seg og bort fra Kina.

– Den amerikanske regjeringen jobber med regjeringen i India for å oppnå en tilfredsstillende avtale for å fullføre overdragelsen av eiendommen, sier Christopher Elms, en talsperson for den amerikanske ambassaden i India.

Publisert:

Her kan du lese mer om