Nye strømbrudd i Venezuela

Venezuelas hovedstad Caracas og flere store byer ble igjen rammet av strømbrudd fredag.

STRØMBRUDD: En mann med lommelykt orienterer seg inne i en matbutikk under et strømbrudd tidligere denne uken. Store deler av landet har mistet strømmen i dagevis flere ganger den siste tiden.
Publisert: Publisert:

Strømbruddet, som startet ved 19-tiden fredag kveld, rammet blant annet byene Maracaibo, Valencia, Maracay og San Cristóbal, skriver folk på sosiale medier.

Det søramerikanske landet hadde så vidt kommet seg etter et flere dager langt strømbrudd, da kraftforsyningen forsvant i det som er det tredje store strømbruddet på kort tid.

Det verste hittil inntraff 7. mars, da strømmen var borte i store deler av landet i en uke. Kollektivtransporten brøt sammen, oljeproduksjonen falt, vannforsyningen sviktet, og flere mennesker døde på landets sykehus.

Den gang la Maduro skylda på USA og mente et nettangrep lå bak strømproblemene. Amerikanerne ble beskyldt for sabotasje mot et kraftverk i Guri, som forsyner 80 prosent av landet med elektrisitet. Venezuelanske eksperter har derimot sagt at strømproblemene skyldes mangel på investeringer i infrastruktur, korrupsjon og manglende lederskap.

De omfattende og langvarige strømbruddene har blitt ytterligere en negativ faktor i landet som herjes av både en politisk og en økonomisk krise.

Publisert:

Her kan du lese mer om