Macron: Alle Schengen-land stenger grensene

Innreiseforbudet vil gjelde alle ikke-nødvendige reiser. Landene stenger grensene sine fra tirsdag klokken 12.

Frankrikes president Emmanuel Macron holdt mandag kveld en tale til folket, der det blant annet ble kjent at innbyggerne ikke kan forlate hjemmet, med mindre det er spesielt viktig.

ERIC GAILLARD / Reuters
Publisert:,

Det fremkommer under Frankrikes president Emmanuel Macrons tale mandag kveld, ifølge Reuters.

– For å beskytte oss selv og stoppe spredning av viruset, men også for å bevare helsevesenet vårt, har vi tatt en felles beslutning mellom europeiske ledere. Fra klokken 12 i morgen blir grensene ved inngangen til EU og Schengen-området stengt, sa Macron, ifølge NTB.

– Alle reiser til europeiske land og EU vil bli stoppet, uttalte presidenten.

Innreiseforbudet vil gjelde såkalte ikke-nødvendige reiser til unionens medlemsland. Samtidig vil EU-kommisjonen gi prioritet til nødvendig transport.

Grepet er det siste i rekken av reiserestriksjoner som er satt i verk for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Schengenområdet består av 26 europeiske land, deriblant Norge.

Flere land har stengt grensene som følge av coronaviruset. Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til alle land.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen bekreftet på Twitter tidligere i dag at kommisjonen ville foreslå et innreiseforbud.

Les på E24+ (for abonnenter)

Corona-påført hjemmekontor? Slik får du jobben gjort likevel

Les også

Økokrim advarer mot flere bedragerier