Forvirring om brexit-avstemning – pundet faller

Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag, melder flere britiske medier.

USIKKER: Storbritannias statsminister Theresa May vil lide nederlag når Parlamentet tirsdag skal stemme over brexit-avtalen hun har forhandlet fram med EU, og hun vurderer nå å utsette avstemningen, melder britiske medier.

Foto: Pool Reuters
  • David Bach
Publisert:,

Storbritannias statsminister Theresa May må bestemme seg mandag for om hun vil gjennomføre en avstemning i Parlamentet om forslaget til en avtale om brexit.

Klokken 12.30 norsk tid opplyser en anonym kilde til Bloomberg at May kommer til å avlyse avstemningen om brexit-avtalen, som er planlagt tirsdag kveld.

Mandag klokken 14.00 har det britiske pundet svekket seg 0,8 prosent mot euroen.

Ifølge flere medier kommer regjeringen til å avgjøre om morgendagens planlagte brexit-avstemning i Parlamentet skal avlyses, skriver NTB.

Financial Times, Bloomberg, CNN, Sky News og BBC er blant mediene som nå har anonyme kilder på at avstemningen utsettes.

Statsministeren har varslet en orientering i Underhuset klokken 16.30 norsk tid. Temaet for orienteringen har overskriften «Exiting the EU».

Les også

EU-domstolen: Storbritannia kan avlyse brexit

Avvises

Statsrådene regner med at May vil utsette avstemningen, skriver The Telegraph.

Dette avvises imidlertid av utdanningsminister Michael Gove.

– Avstemningen kommer til å gå som planlagt sier Gove til BBC.

Dersom avstemningen i Parlamentet går som planlagt, vil flertallet med stor grad av sikkerhet si nei til brexit-avtalen May har forhandlet fram med EU, skriver Daily Mail.

110 av Mays kollegaer i det konservative partiet har gjort det klart at de kommer til å stemme nei, sammen med representantene fra Labour, Liberaldemokratene og det skotske nasjonalistpartiet SNP, ifølge avisen.

– Patetisk

May skal etter planen komme med en uttalelse i Parlamentet klokken 16.30, norsk tid.

– Patetisk feighet, er kommentaren fra Skottlands førsteminister og SNP-leder Nicola Sturgeon på nyheten om at det går mot en utsettelse av tirsdagens avstemning, skriver NTB.

– Så det er bekreftet – patetisk feighet fra statsministeren. Nok en gang prioriterer hun torypartiets interesser framfor alt annet. Dette kan ikke fortsette, skriver Sturgeon på Twitter.

Her kan du lese mer om

  1. Brexit

Flere artikler

  1. May gikk på nederlag – pundet bykser opp

  2. May og Juncker enige om brexit-endringer

  3. May advarer om langvarig utsettelse

  4. Annonsørinnhold

  5. Britiske bettingselskaper: 20 prosent sannsynlighet for at May går av denne måneden

  6. Utkast til brexit-avtale er klart – pundet styrkes