Forvirring om brexit-avstemning – pundet faller

Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag, melder flere britiske medier.

USIKKER: Storbritannias statsminister Theresa May vil lide nederlag når Parlamentet tirsdag skal stemme over brexit-avtalen hun har forhandlet fram med EU, og hun vurderer nå å utsette avstemningen, melder britiske medier.
  • David Bach
Publisert:

Storbritannias statsminister Theresa May må bestemme seg mandag for om hun vil gjennomføre en avstemning i Parlamentet om forslaget til en avtale om brexit.

Klokken 12.30 norsk tid opplyser en anonym kilde til Bloomberg at May kommer til å avlyse avstemningen om brexit-avtalen, som er planlagt tirsdag kveld.

Mandag klokken 14.00 har det britiske pundet svekket seg 0,8 prosent mot euroen.

Ifølge flere medier kommer regjeringen til å avgjøre om morgendagens planlagte brexit-avstemning i Parlamentet skal avlyses, skriver NTB.

Financial Times, Bloomberg, CNN, Sky News og BBC er blant mediene som nå har anonyme kilder på at avstemningen utsettes.

Statsministeren har varslet en orientering i Underhuset klokken 16.30 norsk tid. Temaet for orienteringen har overskriften «Exiting the EU».

Les også

EU-domstolen: Storbritannia kan avlyse brexit

Avvises

Statsrådene regner med at May vil utsette avstemningen, skriver The Telegraph.

Dette avvises imidlertid av utdanningsminister Michael Gove.

– Avstemningen kommer til å gå som planlagt sier Gove til BBC.

Dersom avstemningen i Parlamentet går som planlagt, vil flertallet med stor grad av sikkerhet si nei til brexit-avtalen May har forhandlet fram med EU, skriver Daily Mail.

110 av Mays kollegaer i det konservative partiet har gjort det klart at de kommer til å stemme nei, sammen med representantene fra Labour, Liberaldemokratene og det skotske nasjonalistpartiet SNP, ifølge avisen.

– Patetisk

May skal etter planen komme med en uttalelse i Parlamentet klokken 16.30, norsk tid.

– Patetisk feighet, er kommentaren fra Skottlands førsteminister og SNP-leder Nicola Sturgeon på nyheten om at det går mot en utsettelse av tirsdagens avstemning, skriver NTB.

– Så det er bekreftet – patetisk feighet fra statsministeren. Nok en gang prioriterer hun torypartiets interesser framfor alt annet. Dette kan ikke fortsette, skriver Sturgeon på Twitter.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit

Flere artikler

  1. May advarer om langvarig utsettelse

  2. May gikk på nederlag – pundet bykser opp

  3. Brexit-avstemninger kan skape bølger i pundet: – Alfa og omega hva man kommer frem til

  4. Theresa May ber om at brexit utsettes

  5. May og Juncker enige om brexit-endringer