Senatet og Representantenes hus enige om skattereform

Senatet og Representantenes hus er blitt enige om en felles versjon av en ny omstridt skattereform. Den kan bli godkjent i begge kamre allerede tirsdag. 

ENIGE: Etter forhandlinger til siste stund ble omsider Senatet og Representantenes hus enige om ny skattereform fredag kveld.
Publisert:

Ifølge amerikanske medier innebærer reformen skattekutt til en samlet verdi av nærmere 1.500 milliarder dollar, rundt 12.000 milliarder kroner, over en tiårsperiode.

Reformen er blitt møtt med krass kritikk både i USA og utlandet.

Skattekutt for næringslivet, de rike og for noen i middelklassen synes å være konsensus etter at politikerne i begge kamrene av kongressen ble enige om fredag. I starten av den kommende uken ventes det at forslaget blir vedtatt som lov.

Republikanere har flertall i begge kamre, og dersom reformen blir godkjent vil det være en fin julepresang til Trump. Det vil være den første store lovgivende seieren siden han ble innsatt i januar.

Det meste synes å være i havn, men fortsatt sitter tre politikere på gjerdet: Jeff Flake, Mike Lee og Susan Collins blant republikanerne har ikke bestemt seg, skriver Reuters.

Dette er forslagene som er kjent så langt, ifølge Reuters som har sett et utkast:

Selskapsskatt - kuttes fra 35 til 21 prosent

Nedskriving på inntil 20 prosent årlig for partnerskap og enkeltmannsforetak som kjøper utstyr

Det vil bli syv trinn på skattestigen: 19, 12, 22, 24, 32, 35 og 37 prosent. I dag er den høyeste skattesatsen i USA på 39,6 prosent

Publisert:

Her kan du lese mer om