Trump: – Kina er ikke vårt problem, Federal Reserve er!

Donald Trump langer på ny ut mot Fed-sjef Jerome Powell, etter at den amerikanske sentralbanken kuttet renten onsdag.

Publisert: Publisert:

Onsdag valgte den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, å kutte renten med 0,25 prosentpoeng i tråd med markedets forventninger. I motsetning til tidligere tok det denne gang nær 20 timer før Trump valgte å kommentere rentebeslutningen.

– Folk er veldig skuffet over Jay Powell (sentralbanksjef Jerome Powell red.anm.) og Federal Reserve. Fed har kalt det feil fra starten, for raskt, for sakte. De strammet til og med til i starten. Andre har løpt i sirkler rundt dem og ledd hele veien til banken. Dollar og renter skader vår industri, skriver Trump blant annet i sin tirade.

Videre skriver han at landet bør ha lavere renter enn land som Tyskland og Japan. De nevnte landene har som kjent negative renter for tiden.

– Kina er ikke vårt problem, Federal Reserve er! Vi vil vinne uansett, avslutter presidenten.

Trump har over lengre tid kritisert den amerikanske sentralbanken ved flere anledninger. Ved de første angrepene skapte uttalelsene bølger i aksjemarkedene, men senere har de store utslagene uteblitt. Da torsdagens meldinger kom reagerte børsene på Wall Street med et skuldertrekk.

Publisert: