EU kan nekte Storbritannia uformelle brexit-samtaler

EU kommer ikke til å starte samtaler med Storbritannia om å forlate unionen før statsminister David Cameron iverksetter artikkel 50 i Lisboa-traktaten, ifølge en EU-kilde.

VENTER PÅ CAMERON: EU vil at Cameron skal iverksette artikkel 50 i Lisboa-traktaten. Før det kommer trolig ikke noen samtaler om utmeldelse starte, ifølge EU-kilder.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Artikkel 50 er mekanismen som formelt innebærer en utmeldelse av unionen. Brussel har angivelig gitt opp håpet om at Cameron kommer til å iverksette denne når EU-toppmøtet i den belgiske hovedstaden starter tirsdag, og dermed kan forhandlingene gå i stå allerede før de har begynt, skriver The Guardian.

– Så lenge det ikke finnes noen kunngjøring, vil det ikke forekomme samtaler, sier en anonym tjenestemann i EU til avisen.

Han legger til at EU er klar for å starte utmeldelsesprosessen «så raskt som mulig», men at det ikke vil skje før Cameron formelt ber om at prosessen starter.

Søndag uttalte EU-kilder at de ikke venter at dette vil skje under denne ukens toppmøte.

– Vi forventer at Cameron vil presentere resultatet av folkeavstemningen og situasjonen i Storbritannia. Vi venter ikke at Cameron vil utløse artikkel 50 på dette stadiet, sa en anonym tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Les også

Pundet fortsetter fallet etter «brexit»:
– Kan kollapse fullstendig

Les også

Slik påvirker «brexit» ferieregningen din

Les også

– «Brexit» er 90 prosent positivt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Storbritannia

Flere artikler

  1. Cameron vil ikke iverksette ut-prosess ennå

  2. Tyskland, Frankrike og Italia er enige: Ingen samtaler før brexit-oppsigelse

  3. Dette skjer om det blir «brexit»

  4. Britiske folkevalgte advares mot å bremse brexit

  5. EU-presidenten: – Det skal ikke bli noen som helst forhandlinger